L’Ajuntament convoca per dijous a les 23 h el Ple sobre el dispositiu de seguretat del Primavera Pop

sardanes
Bon inici de temporada de les dues colles de l’Escola Flor de Neu
26 de abril de 2022
trànsit
Els rubinencs es queixen del soroll dels bars i restaurants i del trànsit
26 de abril de 2022

L’Ajuntament convoca per dijous a les 23 h el Ple sobre el dispositiu de seguretat del Primavera Pop

Ja hi ha dia i hora per celebrar el Ple que ha forçat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per tal que el govern doni explicacions sobre el dispositiu de seguretat del festival Primavera Pop, que es va celebrar el 2 d’abril. Serà aquest dijous a les 23 h a la Sala de Plens. 

La formació republicana ha utilitzat un mecanisme legal per tal que l’Ajuntament convoqués aquest Ple i finalment el govern ha decidit fer-lo aquest dijous a les 23 h, un horari del tot insòlit. L’altre Ple, l’ordinari del mes d’abril, està previst pel mateix dia a les 17 h. 

L’ordre del dia del Ple extraordinari té un únic punt en què es preveu informar, en relació al festival Primavera Pop, sobre la previsió, l’assistència, el dispositiu de seguretat, les actuacions sobre l’aforament i les mesures a prendre en el futur. 

Durant la celebració d’aquest esdeveniment, va haver-hi moments en què no es va poder accedir al recinte perquè hi havia massa gent. De fet, els organitzadors van dir que hi havien assistit 20.000 persones, quan l’aforament del recinte és de 17.000. A més, una hora i mitja després d’acabar el concert, es va produir un atropellament mortal a la c-1413 d’una jove de Vilafranca del Penedès, en una zona on hi havia molts cotxes aparcats, tot i que no es pot estacionar. Per tot plegat, els diferents grups de l’oposició van demanar que el govern donés la cara i expliqués el dispositiu de seguretat. En considerar que no ho ha fet, ERC ha utilitzat els seus 7 regidors per convocar el Ple.