Els rubinencs fan més d’un centenar de propostes pels Pressupostos Participatius

mossos
Rubí registra prop d’un miler de fets delictius durant el primer trimestre de l’any
6 de julio de 2022
Obertes les inscripcions pels Casals d’Infants Diaris del Teresa Altet i el 25 de Setembre
6 de julio de 2022

Els rubinencs fan més d’un centenar de propostes pels Pressupostos Participatius

La fase de recollida de propostes dels Pressupostos Participatius 2023 ha recollit 138 idees per millorar la ciutat, una vintena més que en l’edició anterior. També s’han registrat 990 adhesions a aquestes iniciatives.

Les propostes s’han fet arribar a través de la plataforma Participa Rubí, dels punts d’informació i participació itinerants i dels tallers participatius. També han participat diferents consells consultius locals.

Entre el més d’un centenar de propostes, les que han rebut més adhesions són la proposta per modificar els horaris de recollida d’escombraries, l’arranjament de la plaça Doctor Pearson, l’ampliació de l’illa de vianants, tancar el solar que fa uns anys es va incloure al projecte Buits Plens, impulsar un carril bici entre Rubí i Sant Cugat, reparar la pista de Can Vallhonrat o millorar el suport a la cultura popular, entre altres. 

Ara, començarà la fase de validació tècnica de les propostes rebudes. Això significa que les iniciatives seran valorades per una comissió tècnica que n’avaluarà la viabilitat econòmica i tècnica. Si un cop valorades hi ha més de 25a vàlides, s’activarà la fase de priorització i les que obtinguin més suport se sotmetran a la votació final.