Rubí registra prop d’un miler de fets delictius durant el primer trimestre de l’any

El Mercat ofereix enviaments de productes a casa de forma gratuïta durant el juliol
5 de julio de 2022
participa
Els rubinencs fan més d’un centenar de propostes pels Pressupostos Participatius
6 de julio de 2022

Rubí registra prop d’un miler de fets delictius durant el primer trimestre de l’any

En els tres primers mesos del 2022, a Rubí s’han registrat un total de 950 fets delictius, un 10% més que en el mateix període del 2021, segons les dades que publica el Ministeri de l’Interior. 

Cal tenir en compte que a principis del 2021 encara hi havia afectacions per la pandèmia i que el nombre de delictes continuava per sota de la mitjana habitual. Amb el desconfinament total, els delictes es van disparar i al final Rubí va tancar el 2021 amb una xifra rècord de delictes comesos. 

El que més crida l’atenció és l’augment de robatoris, que s’ha registrat en gairebé totes les tipologies. Hi ha hagut 184 furts (+3%), 73 robatoris amb força a domicilis, comerços o instal·lacions (+24%), 41 robatoris amb violència i intimidació (+28%) i 34 robatoris amb força a domicilis (+31%). També ha augmentat la sostracció de vehicles, amb  20 casos (+33%). 

L’únic delicte que ha baixat ha estat el tràfic de drogues, amb 5 fets delictius registrats (-50%). 

Augmenten els delictes sexuals

D’altra banda, en relació als delictes sexuals, aquests també han augmentat en el seu conjunt. Durant els tres primers mesos de l’any s’han produït dues violacions, una més que el mateix període del 2021, i 8 delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, també un més que el mateix període de l’any passat. Pel que fa a la resta de delictes sexuals, se n’han produït 6 casos. En total, són 16 delictes de tipologia sexual en només tres mesos. 

També ha augmentat el nombre de fets relacionats amb delictes de lesions, que ha passat de tres a quatre, i els homicidis dolosos o en grau de temptativa, ja que se n’ha registrat un.