Empitjoren les dades epidemiològiques i es dispara la mortalitat durant la darrera setmana a Rubí

Imagen noticia
Una vintena d’emprenedors reben l’ajut de Rubí Empresa per crear el seu negoci durant el 2020
27 de enero de 2021
Imagen noticia
Mag Selvin: «En 50 anys de professió he viscut anècdotes molt curioses»
29 de enero de 2021

Empitjoren les dades epidemiològiques i es dispara la mortalitat durant la darrera setmana a Rubí

Imagen noticia

L’epidèmia de covid-19, que està tenint una incidència molt elevada a l’estat espanyol durant les darreres setmanes, no dona treva a Rubí. Durant aquesta setmana s’han registrat xifres molt negatives, tant per l’augment de la incidència com per l’augment de la mortalitat, que no era tan elevada des dels mesos d’abril i maig del 2020.

Set són els rubinencs que han mort per coronavirus durant els darrers set dies, dels quals cinc són en residències, tot i que ja són 41 les persones que han rebut el tractament complet de la vacuna. A 17 avis i àvies, encara els manca la segona dosi. No obstant això, han de passar uns dies perquè la vacuna pugui fer efecte, motiu pel qual les residències de gent gran segueixen sent les més castigades per la malaltia. Aquestes dades fan augmentar fins a 156 els morts amb covid a la ciutat.

Pel que fa al nombre de persones ingressades, ha augmentat en tres i ara són 44 els rubinencs que estan a l’hospital rebent tractament.

De fet, la situació és molt complicada als hospitals catalans, on ja es freguen els 3.000 ingressats per coronavirus i hi ha 700 persones a l’UCI només amb covid. En els darrers set dies, a Catalunya han mort més de 500 persones amb la malaltia.

Augmenta la velocitat de propagació
I per si no fos poc, les dades epidemiològiques indiquen que aquesta situació no està minvant, sinó al contrari. El risc de rebrot s’ha tornat a enfilar fins al 771, més de 200 punts respecte a fa una setmana. La velocitat de propagació de la malaltia, l’Rt, que la setmana passada estava estabilitzada, s’ha enfilat fins a l’1,2, el que vol dir que la covid-19 està ara mateix en expansió a Rubí. Per últim, la incidència acumulada durant els darrers 14 dies també és molt elevada, de 621, i es manté igual que la setmana passada.

Pel que fa als nous positius, entre el 18 i el 21 de gener, s’han detectat 261 nous casos i ja són 4.842 els casos oficials de la malaltia a Rubí des de l’inici de l’epidèmia.

Prop de 90 persones reben la vacuna sencera
Pel que fa a l’estadística de vacunació, 89 persones han rebut les dues dosis de vacuna, la meitat de les quals és gent gran que viu en residències. Pel que fa a la primera dosi, l’han rebut 1.328 persones. La segona dosi de la vacuna s’ha de rebre 21 dies després de rebre la primera.

Incidència a les escoles
La incidència de coronavirus a la comunitat educativa és molt elevada, motiu pel qual hi ha una dotzena d’escoles que tenen grups confinats. Segons l’Ajuntament, en educació infantil i primària, hi ha grups tancats en les escoles 25 de Setembre, Montessori, Teresa Altet, Schola i l’Escola del Bosc, a més de la llar d’infants Barrufets. Pel que fa a les escoles concertades, també tenen grups tancats els centres Montserrat i Balmes. En el cas de l’educació secundària, hi ha grups confinats als instituts l’Estatut, el Duc de Montblanc, La Serreta i el Torrent dels Alous.