La zona taronja de rotació entrarà en funcionament aquest dilluns

Imagen noticia
Una vintena d’emprenedors reben l’ajut de Rubí Empresa per crear el seu negoci durant el 2020
27 de enero de 2021
Imagen noticia
Mag Selvin: «En 50 anys de professió he viscut anècdotes molt curioses»
29 de enero de 2021

La zona taronja de rotació entrarà en funcionament aquest dilluns

Imagen noticia

La zona d’estacionament de pagament, coneguda com a zona blava, passarà a ser gratuïta i de rotació, a partir de dilluns vinent 1 de febrer. L’objectiu és que aquestes places passin a ser zona taronja, és a dir, la ciutadania hi podrà estacionar el vehicle sense cap cost durant 90 minuts.

Segons el consistori, la intenció d’aquesta mesura és afavorir la rotació i maximitzar l’ús de cada plaça d’aparcament sense que això suposi un cost per a les persones usuàries.

Els horaris de la zona taronja continuaran sent de 9 h a 13.30 h i de 16.30 h a 20.30 h de dilluns a dissabte. Per fer ús d’aquestes places, serà necessari obtenir l’aplicació del mòbil Parkunload, disponible per a dispositius Android i iOS.

A través d’aquest sistema, es podrà obtenir el tiquet d’estacionament gratuït i indicar l’hora d’arribada i la de sortida. A més, a través d’aquest servei es podrà obtenir informació en temps real de les places d’estacionament en zona taronja disponibles i les que estan més properes a l’usuari.

Segons el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto, la conversió de la zona blava en zona taronja propiciarà la rotació en l’aparcament, una de les principals demandes del comerç local i de la ciutadania en general. Güeto, a més, ha destacat que la introducció d’aquest sistema tecnològic «ens permetrà tenir millor coneixement de la mobilitat real i prendre decisions més efectives».

Canvis en la zona de càrrega i descàrrega
En algunes zones de càrrega i descàrrega s’implantarà també aquest funcionament. Aquests espais mantindran la limitació d’ús a 30 minuts, però serà necessari marcar l’entrada i la sortida a través de l’aplicació Parkunload.

Els àmbits de càrrega i descàrrega del carrer de Prim, de Cal Gerrer, de Pau Claris i de Sant Joan són les zones de càrrega i descàrrega que incorporaran aquest sistema.

Durant els primers mesos d’aplicació del sistema, es posarà en marxa un període informatiu perquè les persones usuàries s’habituïn a les noves condicions d’ús.

La conversió de la zona blava en zona taronja forma part del Pla de reactivació de ciutat i va en la línia del que marca el Pla de Mobilitat urbana Sostenible de Rubí. Segons el govern local, és una mesura que s’emmarca en la voluntat d’avançar en un model de ciutat amable i sostenible. Per fer possible aquesta mesura, el Ple de l’Ajuntament va aprovar la liquidació del contracte de gestió de la zona de pagament actual.