ERC lamenta que el pressupost de l’Ajuntament disminueixi tot i la situació d’emergència social actual

Imagen noticia
L’Ajuntament engega un sistema de vals de descompte per promoure el consum al comerç local
19 de noviembre de 2020
Imagen noticia
Campanyes solidàries d’entitats rubinenques de cara al Nadal
23 de noviembre de 2020

ERC lamenta que el pressupost de l’Ajuntament disminueixi tot i la situació d’emergència social actual

Imagen noticia

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Rubí defensa que el pressupost del 2021 no pot disminuir després que el govern local hagi presentat una proposta de 81 milions d’euros, tres milions menys que els comptes del 2020. La formació republicana creu que el consistori ha d’utilitzar la capacitat d’endeutament per tirar endavant polítiques públiques i optimitzant els recursos per tal de donar resposta a la situació excepcional.

Els republicans consideren imprescindible facilitar totes aquelles partides destinades a ajudar les persones que ho estan passant malament i necessiten l’ajuda de l’administració i de la mateixa forma creuen que els treballadors, autònoms, petites i grans empreses mereixen una resposta àgil.

D’altra banda, Esquerra creu que cal prioritzar totes les partides destinades al Pla educatiu d’entorn, per garantir que tots els alumnes rubinencs tinguin l’oportunitat de dur a terme alguna activitat més enllà de la jornada escolar, les polítiques d’habitatge, els ajuts directes al comerç i les mesures per incrementar la competitivitat comercial i empresarial.

A més, ERC apunta que cal que l’Ajuntament de Rubí opti a fons de cooperació de la Unió Europea per poder finançar projectes relacionats amb la mobilitat, la sostenibilitat i la transformació digital. De fet, la formació política creu que cal crear una oficina que es dediqui a la recerca de finançament supramunicipal i recorda que en la darrera convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), l’Ajuntament de Rubí no es va presentar i va deixar escapar l’oportunitat de disposar d’una subvenció de fins a 300.000 euros.