Es manté la Festa de Sant Antoni, però sense els Tres Tombs

Imagen noticia
Cinc rubinencs formen part de les llistes electorals de les eleccions al Parlament de Catalunya
13 de gener de 2021
Imagen noticia
Rubí promou la Formació Professional Dual amb xerrades als instituts
18 de gener de 2021

Es manté la Festa de Sant Antoni, però sense els Tres Tombs

Imagen noticia

La Festa de Sant Antoni Abat, la segona festa més antiga de Rubí després de les Festes del Carrer Sant Jaume, es veurà afectada per la situació pandèmica actual. La 162 edició d’aquesta celebració es podrà mantenir, però sense l’activitat més popular de la festa, els Tres Tombs, com ja era d’esperar. Tampoc es podrà realitzar el ball de gala.

Els Tres Tombs és la festa més popular de tot l’hivern, només superada per la Cavalcada, que enguany tampoc s’ha pogut celebrar per evitar aglomeracions als carrers i així prevenir possibles contagis de covid-19. Aquest any, doncs, no es podran veure els carros i els genets desfilant pels carrers de la ciutat, però la Societat de Sant Antoni Abat ha aconseguit mantenir dues de les activitats més emblemàtiques de la festa d’hivern: la plantada de la bandera i la celebració de l’eucaristia.

La primera novetat és que l’entitat ha decidit avançar la festa als dies 16 i 17 de gener, aprofitant que el dia de Sant Antoni és el diumenge 17 de gener. De cara a l’any que ve es preveu recuperar les dates i que se celebri entre el 28 i el 3 de gener.

Així, la plantada de la bandera al balcó de l’Ajuntament està programada pel dissabte 16 de gener a les 8.45 h amb un acte institucional posterior a la porta del consistori. Pel que fa a la missa en honor al sant, s’oficiarà diumenge a les 12 hores a l’església de Sant Pere.

Deixa un comentari