Es prepara una gran manifestació contra l’abocador de Can Balasc

Imagen noticia
L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables
24 de enero de 2020
Imagen noticia
Convoquen el 33è Concurs de màscares de Carnestoltes
28 de enero de 2020

Es prepara una gran manifestació contra l’abocador de Can Balasc

Imagen noticia

Prop d’una setantena de persones es van reunir el divendres a la tarda per decidir quines accions emprendre per tal d’evitar l’obertura de l’abocador de Can Balasc. Després de conèixer que la Generalitat de Catalunya ha donat autorització ambiental de forma inicial a l’empresa per començar l’activitat, ara només resta el tràmit administratiu amb l’Ajuntament, que de moment està suspès, per poder iniciar l’activitat de dipòsit controlat de residus.

Davant d’aquesta situació, la plataforma Rubí sense abocadors i els veïns es volen mobilitzar per mostrar el seu rebuig frontal a aquesta instal·lació, que es troba a escassos metres d’un nucli urbanitzat i a poc menys d’un kilòmetre de l’escola Rivo Rubeo. A més, cal recordar que l’empresa que gestionarà Can Balasc forma part del Grupo Sánchez, gestor actual de Can Carreras, i on s’han detectat en els darrers anys múltiples irregularitats.

Segons ha explicat un dels membres de la plataforma, Joaquim Gracia, a la trobada, que va tenir lloc al CRAC, es va decidir convocar una gran manifestació a mitjans de febrer per tal de mostrar el rebuig de la ciutadania a l’obertura d’un abocador a Can Balasc. D’altra banda, més endavant, es farà una jornada lúdica per tal de recaptar diners per pagar tots els costos jurídics de la plataforma Rubí sense abocadors.

D’altra banda, l’Ajuntament de Rubí mantindrà una reunió amb els representants del Departament de Territori i Sostenibilitat el 18 de febrer, entre altres qüestions, per parlar sobre la possible obertura d’aquestes instal·lacions. Es tracta d’una trobada que hauria d’haver tingut lloc al gener, però que finalment es va ajornar per qüestions d’agenda.