Es projecta un documental sobre la vida de rubinenc Carlos Ernesto García

Imagen noticia
Més d’una desena d’entitats col·laboren amb la programació del Dia de la Dona
26 de febrero de 2019
Rubí serà industrial o no serà Rubí
28 de febrero de 2019

Es projecta un documental sobre la vida de rubinenc Carlos Ernesto García

Imagen noticia

Carlos Ernesto García és el protagonista del documental ‘A quemarropa el amor’, realitzat pel també rubinenc Vicente Holgado. L’escriptor i promotor cultural va arribar a l’estat espanyol el 1980 fugint de la guerra civil d’El Salvador després que un escamot assassinés a la seva família.

L’audiovisual, que es va estrenar al gener al Cinema Catalunya de Terrassa, es va poder visualitzar dimarts al vespre a l’auditori de la Biblioteca, amb una assistència de més d’una trentena de persones.

«Vull a agrair a Vicente Hidalgo el fet d’haver-se fixat en la meva història personal i en les obres que he escrit», va explicar el salvadoreny, que porta vivint a Rubí des del 1998. Holgado, que ha estudiat un Màster sobre el gènere documental i la ficció a Sant Francisco, ha centrat el seu migmetratge en dos aspectes de la vida de Carlos Ernesto García: «Vaig voler enfocar la seva història en el conflicte que ell va viure a El Salvador i en el moment en el qual arriba a Barcelona, quan va començar a desenvolupar la seva literatura».

Emissió per La2
El documental dirigit per Vicente Holgado s’emetrà el 2 de març a les 13 hores per La2 de Televisió Espanyola.