Es tornen a prohibir les reunions socials de més de 10 persones a Catalunya

Imagen noticia
Tallat al trànsit el carrer Lourdes de dimarts a divendres per obres
24 de agosto de 2020
Imagen noticia
Respira, Rubí!
26 de agosto de 2020

Es tornen a prohibir les reunions socials de més de 10 persones a Catalunya

Imagen noticia

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que torna a entrar en vigor la prohibició de fer reunions socials de més de 10 persones a tot el país, tant en l’àmbit públic com el privat: «Cal estar molt alerta amb els nostres comportaments socials i complir estrictament les mesures que es vagin traslladant en cada moment» amb l’objectiu «d’aplanar la corba de reproducció», ha explicat el president.

Torra ha insistit que «no es tracta només d’un problema sanitari, econòmic o social, sinó també d’un problema d’urgència educativa». El cap de l’executiu ha explicat que «el 70% dels contagis es produeixen en trobades amb amics», motiu pel qual s’han restringit les reunions socials a un màxim de 10 persones.
D’altra banda, es manté el tancament de l’oci nocturn i la limitació horària a la restauració, així com la prohibició de consum d’alcohol i tabac en espais públics i segueixen vigents les mesures per mantenir la distància social, l’ús de la mascareta i la higiene de mans.

A Primària hi haurà menys de 20 alumnes per classe
Torra ha explicat que hi ha convocat un Consell Executiu extraordinari per «concretar el pla d’obertura de les escoles», però ha avançat algunes de les mesures que es prendran. La ràtio a Primària serà de menys de 20 alumnes per classe, mentre que a Secundària i Batxillerat els grups també seran més reduïts. Es preveu fer mig milió de tests a escoles i instituts catalans entre el 15 de setembre i el 15 de novembre, un cribratge que ha d’ajudar a recopilar informació sobre l’epidèmia i els contagis a Catalunya.

Sobre l’ús de les mascaretes entre els escolars, aquesta serà obligatòria per als alumnes més grans de 12 anys, mentre que en les zones que hi hagi un alt índex de contagi també serà obligatori per als majors de 6 anys.

D’altra banda, Torra ha insistit al govern espanyol en la necessitat de «regular de manera immediata un subsidi de conciliació familiar» que s’aplicaria quan els pares haguessin de romandre a casa de forma obligatòria per atendre un fill afectat per les mesures sanitàries contra la covid-19. El president ha anunciat també que la Generalitat estudia «la possibilitat d’una alternativa a aquest subsidi si l’estat no l’implementa».

Cribratge comunitari a quatre municipis del Vallès
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat també que s’aplicaran cribratges massius a quatre nous municipis: Terrassa, Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles. En aquests municipis també entren en vigor mesures addicionals, com ara la restricció d’un 33% de l’aforament en els serveis religiosos i el 50% en la restauració, tant a l’interior com a l’exterior. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha lamentat que epidemiològicament hi ha hagut a Catalunya «un retrocés de tres setmanes que cal recuperar».