L’Esbart Dansaire arrenca la celebració del centenari amb un gran espectacle en una sala plena a vessar

Nova manifestació a Rubí en defensa d’unes pensions dignes i una sanitat pública de qualitat
22 de noviembre de 2022
L’AUP proposarà al Ple del mes de novembre assolir un Pacte de ciutat per l’habitatge
22 de noviembre de 2022

L’Esbart Dansaire arrenca la celebració del centenari amb un gran espectacle en una sala plena a vessar

L’alcaldessa i alres autoritats van acompanyar l’Esbart a l’espectacle d’inici del centenari. / Ajuntament-Localpres

Redacció

L’Esbart Dansaire de Rubí va iniciar divendres passat la celebració del centenari de l’entitat amb un gran espectacle al teatre municipal La Sala que es va omplir per l’ocasió. L’Esbart Manresà i l’Esbart Català de Dansaires, els dos únics esbarts centenaris de Catalunya fins al moment, van fer de padrins de l’entitat local, participant en aquest espectacle titulat ‘Cent anys de dansa’.

L’espectacle, que va captivar el públic existent, va comptar amb la música en directe de la Cobla La Principal del Llobregat. Tots tres esbarts van oferir conjuntament el Ball Cerdà, una peça carregada per simbolisme perquè va protagonitzar la primera actuació de l’entitat rubinenca, el 18 de novembre de 1923.

Posteriorment, cada Esbart va oferir diverses coreografies. Així, l’Esbart Català de Dansaires va ballar la Dansa de Castellerçol i el Ball Pla Alinyà, entre altres, mentre que l’Esbart Manresà va oferir danses com la Bolangera de Manresa i El Carnestoltes del Prat de Llobregat. L’Esbart Dansaire rubinenc va tancar l’espectacle amb la coreografia d’Albert Sans ‘Recordant el sarau’.

Ha estat l’inici d’una extensa programació que l’Esbart ha preparat per oferir durant tot l’any i que culminarà el 18 de novembre del 2023, amb el tancament del centenari. La primavera de 2023, tindran lloc alguns dels actes més destacats de la programació amb l’estrena d’un nou espectacle de gran format, la inauguració d’una exposició commemorativa al Museu Municipal Castell (MMUC) i la presentació el llibre Dansa tradicional catalana. 100 anys de l’Esbart Dansaire de Rubí, escrit per l’historiador local Enric Escofet.

Imatge de l’Esbart Dansaire durant l’espectacle. / Ajuntament- Localpres

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *