Els rubinencs destinen més de la meitat del seu sou a pagar el lloguer

Reunió urbanitzacions Sant Jordi Parc i Can Fatjó
Les urbanitzacions se sumen a Sant Jordi Parc i Can Fatjó contra els pisos socials
20 de julio de 2021
Rehabilitació habitatge
L’Ajuntament planteja a la Mesa pel Dret a l’Habitatge un nou model de funcionament d’aquest òrgan
22 de julio de 2021

Els rubinencs destinen més de la meitat del seu sou a pagar el lloguer

Vista general Rubí

L’informe sobre habitatge elaborat per l’Observatori Comarcal ha posat en relleu noves situacions de vulnerabilitat residencial provocades per la pandèmia. Una de les dades de l’informe és que ela població rubinenca destina més de la meitat del sou (51,5%) a pagar el lloguer del pis.


Aquestes dades, que són prèvies a la pandèmia (2018), avaluen l’esforç econòmic per accedir a un habitatge de lloguer calculant la proporció dels ingressos bruts que destina una persona a fer front al lloguer.


Només cinc municipis de la comarca destinen més de la meitat del sou en el lloguer. A més de Rubí, hi ha Sant Cugat del Vallès (57%), Vacarisses (53,4%), Barberà del Vallès (51,3%) i Palau-Solità i Plegamans (51%).

L’accés a l’habitatge és un dels principals problemes socials. / Arxiu

Pel que fa a les persones propietàries amb hipoteques a Rubí, aquests destinen un 33,7% dels seus ingressos a pagar la hipoteca. És una xifra lleugerament superior a la del conjunt de la comarca que és del 29,3%, però per sota de l’índex provincial (36,9%).

Els municipis de la comarca on els seus residents han de fer un major esforç econòmic per pagar la hipoteca són Ripollet, que se situa per sobre del 40% dels ingressos per pagar el crèdit, Sant Cugat, amb un 39,6%, i Cerdanyola del Vallès (38,5%).

109 desnonaments
Una altra dada destacada de l’informe fa referència al nombre de desnonaments. Les mesures que es van aplicar el 2020 per aturar els desnonaments durant l’estat d’alarma van permetre reduir la xifra de llançaments en un 59% respecte a l’any anterior a la comarca, on es van produir l’any passat 636 desnonaments.