Èxit de participació en la jornada solidària per La Marató de TV3 de l’institut L’Estatut

Imagen noticia
Comença el muntatge de la pista de gel a la plaça de la Nova Estació
30 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
4 de diciembre de 2018

Èxit de participació en la jornada solidària per La Marató de TV3 de l’institut L’Estatut

Imagen noticia

Centenars de persones van aportar el seu gra de sorra a la jornada solidària de recaptació de fons per La Marató de TV3 organitzada aquest dissabte per l\’institut l\’Estatut, que va aconseguir prop de 2.000 euros. Fa 6 anys consecutius que l\’AMPA de l\’institut impulsa un esdeveniment en col·laboració amb La Marató, enguany dedicada a la investigació en la lluita contra el càncer. Dani Pernas, president de l\’AMPA de L\’Estatut, explica que enguany han traslladat les activitats del centre formatiu fins a la plaça del Doctor Guardiet, al centre de la ciutat, \»per obrir la participació ciutadana i aconseguir la màxima implicació per una causa que tots sentim molt propera\».

En aquesta edició, també han comptat amb la col·laboració de les escoles Montessori i Pau Casals, que han dinamitzat diversos tallers infantils els quals han venut les seves creacions per recaptar fons. Les dues escoles formen part del projecte Magnet, d\’aliances amb institucions catalanes per a l\’èxit educatiu, en aquest cas la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Filmoteca de Catalunya, acords que els han permès realitzar activitats d\’impressió 3D i fotografies de cinema durant la jornada. A la plaça també han estat presents algunes parades de decoració nadalenca, dibuix, muntatge de Lego, etc.

Pernas destaca que aquesta col·laboració entre centres educatius s\’ha aconseguit gràcies a la \»xarxa de persones i la boca a orella\», ja que el Montessori ja feia activitats solidàries per La Marató i amb el Pau Casals tenien contactes en comú, que ho van posar molt fàcil per organitzar una jornada tots plegats.

La jornada va allargar-se de les 10 del matí fins a la tarda, començant amb una batucada i una cercavila d\’entitats com els Gegants, l\’Esbart Dansaire, els Castellers i l\’Escola de Sardanes Flor de Neu, després de la qual s\’han realitzat una cursa solidària amb 1 euro de donació per cada inscripció.

A més, els assistents han pogut gaudir d\’una xocolatada, botifarrada, sorteigs, servei de bar i diversos concerts d\’artistes locals i un grup d\’alumnes de batxillerat de L\’Estatut. Els concerts van comptar amb una taquilla inversa perquè els assistents poguessin fer les seves aportacions solidàries. Per l\’escenari de la plaça del Doctor Guardiet van passar Sergi Estella, Jordi Vilaplana, Pops Duet i DJ Roger.