La cinquena edició de la Fira del Vi torna a atreure milers de persones al Celler

Imagen noticia
Comença el muntatge de la pista de gel a la plaça de la Nova Estació
30 de noviembre de 2018
Imagen noticia
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
4 de diciembre de 2018

La cinquena edició de la Fira del Vi torna a atreure milers de persones al Celler

Imagen noticia

Milers de rubinencs i rubinenques van gaudir durant el cap de setmana de la sisena edició de la Fira del Vi de Rubí, un esdeveniment consolidat al nostre municipi amb una gran participació que promou el tast i la cultura de varietats de vi, cava i vermut de terres catalanes. Una desena de cellers d\’arreu de Catalunya reconeguts als Premis Vinari 2018 van participar en la fira d\’enguany: Bouquet d\’Alella, Padró i Família, Vives d\’Ambrós, Pagos de Híbera, Castell d\’Or, Celler Xavier Clua, Molí de Rué, Monastell i Jaume Giró i Giró. En total, es van vendre 13.077 tiquets, la majoria durant tot el dissabte. Pel que fa a les copes, se\’n van vendre 2.823.

Com a novetat respecte a anteriors edicions, el vermut va guanyar protagonisme amb la participació d\’un celler amb vermut premiat: el Celler Padró i Família, distingit amb el Vinari d\’Or 2018 en la categoria de vermuts. Montse Bové, del Celler Padró i Família, explica que \»el vermut és el gran desconegut: la gent no sap amb quines herbes i vins es fa, però pregunten molt i s\’interessen per aquest procés\» i explica que l\’acceptació del públic de la fira ha estat molt bona i la gent s\’ha interessat molt per tots els productes. La marca compta amb dues línies de vermut: el vermut tradicional Myrha que porten més de 100 anys produint a les seves bodegues i el Vermouth Padró & Co., una gamma premium amb cinc varietats de gust molt intens.

Una altra de les cases participants va ser Caves Monastell, una bodega familiar de Sant Sadurní d\’Anoia que s\’ha presentat per primer cop als Premis Vinari aquest 2018 i ha rebut dos premis pel seu gran reserva: plata a la categoria d\’Antigues Reserves i un bronze com a DO Cava. Un dels seus representants afirma que la fira \»hauria de promocionar més la venda de productes, ja que la majoria de gent tasta el cava però pocs n\’arriben a comprar\». Monastell va presentar diverses varietats de cava a la fira: el gran reserva amb 60 mesos de criança en tap de suro natural, un rosat reserva de 24 mesos de criança i un cava jove de 12 mesos de criança.

Entre les activitats programades al Celler, cal destacar l\’ampliació de degustacions: Esther Bachs, directora tècnica dels Premis Vinari, va conduir dos tasts de vermuts i dos de vins. L\’establiment local Bodegas Rosàs va tornar a col·laborar en l\’organització, participant en la mostra de vins i conduint un tast a cegues i un tast per parelles.

L\’entorn de l\’antic celler cooperatiu va ser l\’escenari dels concerts d\’Andrea Mir, Landry i la FM, Muddy Wine, Blues Guitar Party i The Killing Hits, que van omplir el Celler arribant a pics d\’assistència molt elevada principalment dissabte a la nit i diumenge al migdia. També es van organitzar activitats infantils, amb una elevada assistència. L\’esdeveniment va mantenir l\’oferta gastronòmica amb les tapes del Mercat Municipal, conjuntament amb diverses food trucks.