FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics

Imagen noticia
Horari especial al cementiri per la festivitat de Tot Sants
16 de octubre de 2019
Manifest
18 de octubre de 2019

FGC obrirà un nou espai expositiu per mostrar trens històrics

Imagen noticia

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va iniciar la setmana passada les obres per ampliar l’edifici existent davant de l’Antiga Estació de Rubí amb la intenció de convertir-lo en un nou espai expositiu sota el nom ‘La cotxera de Rubí’.

L’actuació s’emmarca en un conjunt d’accions d’obres de millora i adequacions al taller del Centre Operatiu de Rubí amb l’objectiu d’organitzar, millorar i incrementar la capacitat de diversos procediments de manteniment i augmentar la capacitat del taller de cara a la futura incorporació de la flota de noves unitats de tren de la línia Barcelona-Vallès.

En l’actuació, s’ampliarà 14,51 metres la nau cotxera existent a prop de l’actual estació de trens de Ferrocarrils i al costat de l’Antiga Estació, un espai que albergarà el material històric existent, a més del que serà traslladat des del COR.

Els treballs duraran tres mesos i un cop finalitzin l’espai es podrà visitar en hores concertades.

Preservació del patrimoni
Aquest no és l’únic indret on FGC preveu exposar patrimoni històric, ja que en altres indrets com Martorell o la Pobla de Segur també s’estan adequant espais expositius per tal de mostrar els trens antics. En el cas de Rubí, els trens històrics que es podran visitar seran els de la línia Barcelona-Vallès, mentre que en el cas de Martorell, seran els de la línia Llobregat-Anoia. A la Pobla de Segur, s’adequarà el moll de mercaderies, l’hangar i l’entorn per ubicar un espai expositiu.