La Fira del Joc i l’Esport es trasllada al matí

Imagen noticia
Horari especial al cementiri per la festivitat de Tot Sants
16 de octubre de 2019
Manifest
18 de octubre de 2019

La Fira del Joc i l’Esport es trasllada al matí

Imagen noticia

La Fira del Joc i l’Esport al Carrer se celebrarà aquest diumenge 20 d’octubre a la rambla del Ferrocarril. En un inici, l’activitat havia de tenir lloc el 21 de setembre, però la previsió de pluges va obligar l’Ajuntament a suspendre-la i reprogramar-la més endavant. A més de canviar la data, la programació també ha canviat el seu horari, ja que inicialment estava prevista a la tarda, però en aquesta nova data la Fira del Joc i l’Esport al Carrer tindrà lloc entre les 10 i les 14 hores.

La proposta compta amb la col·laboració d’associacions i entitats locals i està destinada als infants i adolescents rubinencs i a les seves famílies. Es tracta d’una jornada lúdica i esportiva que fomenta l’activitat del joc i el valor de la convivència al carrer, recupera la tradició del lleure i l’intercanvi lúdic a l’espai públic entre persones de diferents edats, cultures i capacitats.

D’altra banda, la fira també fomenta l’activitat física saludable a través de la pràctica esportiva.

Els visitants de la fira, trobaran més d’una trentena d’activitats per a totes les edats.

L’activitat compta, com és habitual, amb la participació activa del Consell Consultiu de la Gent Gran i dels Consells dels Infants i Joves de Rubí. Tots dos han preparat una gimcana que animarà els visitants a realitzar un mínim de quatre activitats per obtenir un obsequi. El Consell dels Infants i Joves també llegirà un manifest pel dret al joc.

Pressupostos participatius
Una de les novetats d’aquest any és que la fira serà un punt participatiu presencial dels pressupostos participatius del 2020. Els infants de 8 a 16 anys poden decidir en quines partides s’inverteixen un total de 50.000 que l’Ajuntament ha posat a la seva disposició. Una altra de les novetats d’aquesta edició de la fira és un ‘escape room’ que promou la prevenció de l’assetjament escolar.