Pensionistes rubinencs viatgen a Madrid per reclamar pensions dignes

Imagen noticia
Horari especial al cementiri per la festivitat de Tot Sants
16 de octubre de 2019
Manifest
18 de octubre de 2019

Pensionistes rubinencs viatgen a Madrid per reclamar pensions dignes

Imagen noticia

Una vintena de rubinencs es van desplaçar el dimecres amb autocar fins a Madrid per participar en la gran manifestació convocada davant el Congrés dels Diputats per defensar unes pensions dignes. Van ser milers les persones que es van concentrar a la capital de l’estat espanyol després de dies de marxes a peu que van començar el setembre des de Bilbao i Cadis, i a les quals es van afegir persones arribades d’arreu de l’estat espanyol.

La Coordinadora Estatal pel Sistema Públic de Pensions, impulsora de les mobilitzacions, va lliurar un document amb totes les demandes al Congrés dels Diputats. Els jubilats i pensionistes demanen el blindatge de les pensions a la Constitució i la seva revalorització amb l’IPC. Reclamen una pensió mínima de 1.084 euros, que es deroguin les últimes reformes, que s’elimini el copagament farmacèutic, que desaparegui la bretxa de gènere i la supressió dels beneficis fiscals per als plans de pensions privats. De moment, el govern espanyol en funcions diu que apujarà les pensions un 0,9% l’any 2020.

Després de lliurar les demandes al Congrés, la manifestació va continuar des de la Puerta del Sol fins al voltant del Parlament.