Font del Ferro inicia una nova etapa amb un servei de jardineria

Imagen noticia
Víctor Puig (CDC): “És una llàstima, però donem el mandat per perdut”
14 de noviembre de 2017
Imagen noticia
Els retrats emocionals de Sandra Bea ja es poden visitar a l’Antiga Estació
16 de noviembre de 2017

Font del Ferro inicia una nova etapa amb un servei de jardineria

Imagen noticia

Quatre persones han iniciat des de fa unes setmanes tasques de neteja i arranjament de zones verdes i jardins en diferents punts de la ciutat. Es tracta d’un projecte vinculat a Font del Ferro, un Centre Especial de Treball per a persones amb diversitat funcional.

L’any passat es va contractar un tècnic en jardineria i forestal i més tard es van contractar dues persones amb diversitat intel·lectual, que van rebre formació en la utilització de maquinària específica. La nova brigada es va completar amb la incorporació de dues noves persones provinents del Servei Ocupacional d’Inserció de Font del Ferro, un fet que ha estat possible perquè el servei ha assumit el manteniment de les jardineres del centre de la ciutat.

Els quatre treballadors van començar treballant en la neteja de zones forestals a Castellnou i posteriorment van ampliar la seva tasca fent treballs de manteniment i neteja en alguns parcs de la ciutat, com la plaça Pep Rovira o el parc dels Francesos. També ofereixen serveis en jardins privats i equipaments públics, com el pati de la Llar-residència, el patí-jardí del CRAE L’Espurna i el Museu Municipal Castell.

La previsió és que pugui créixer el volum de feina i, per tant, es pugui ampliar la plantilla. Les persones interessades a contractar els serveis de Font del Ferro per al manteniment de jardins, poden trucar al 93 588 75 75.

Un projecte amb retard
L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha reconegut que aquest projecte arriba amb retard i considera que durant el mandat 2011-2015, amb Carme García, no es va fer la feina que tocava a Font del Ferro. De fet, l’actual alcaldessa treballava en un projecte per Font del Ferro quan va ser cessada de les seves competències per l’exalcaldessa el 2013 per desavinences al partit: “Va ser un temps perdut i això em pesa i tinc la sensació que el ritme és lent, que això es podria haver fet fa uns anys”.

La màxima responsable municipal es mostra molt satisfeta per aquesta nova etapa del Centre Especial de Treball: “De moment el resultat és humil, però per nosaltres és molt important (…) i ara hi ha molt camp per recórrer”.

Martínez afirma que la intenció és ampliar en un futur la plantilla, però no instaurar un model que passi perquè Font del Ferro assumeixi tot el manteniment de les zones verdes de la ciutat: “Creiem que cal un model compartit, buscant el benefici de la ciutadania i la dels treballadors, les fórmules 100% pures no acostumen a ser les millors”.

El nou servei proporciona feina indefinida a rubinencs que fins ara estaven en situació de precarietat, dona visibilitat a la tasca de la Font del Ferro i ajuda a trencar estigmes sobre la capacitat de treball de les persones amb diversitat intel·lectual.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *