Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí

Imagen noticia
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
29 de noviembre de 2019
Imagen noticia
El Foment de la Sardana organitza una nova audició a la plaça Catalunya
3 de diciembre de 2019

Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí

Imagen noticia

Una quarantena de joves va protestar contra el consumisme massiu i el canvi climàtic el passat divendres al vespre a Rubí, en la primera manifestació de Fridays for Future a la nostra ciutat. El moviment Fridays for future Rubí, iniciat fa dues setmanes, va convocar la seva primera manifestació coincidint amb el Black Friday, que va comptar amb el suport de companys de Sabadell i Sant Cugat.

Els manifestants van iniciar la protesta a la plaça de la Nova Estació, on van llegir un manifest contra el consumisme massiu del Black Friday, que consideren «un model de consum imposat per les multinacionals, destinades a generar beneficis i que sentencia la vida al nostre planeta». Tot seguit, van iniciar una marxa per l’illa de vianants amb pancartes amb lemes com «Emergència climàtica» o «Hi ha més plàstic que sentit comú» fins a arribar a la Plaça Doctor Guardiet, punt on va acabar la mobilització.

Clàudia López, representant de Fridays for Future Rubí, va assenyalar que «El Black Friday promou un consum massiu innecessari que té un gran impacte mediambiental i això ens repercutirà en un futur». En aquest sentit, Roger Miralles, de Fridays for Future Sabadell, afegeix que aquesta campanya comercial genera molts més residus i emissions de CO2 a causa de la multiplicació d’enviaments exprés.

Orla Perry, de Fridays for Future Sant Cugat, va recomanar comprar roba només quan sigui necessari i no fer grans compres en un mateix dia, i des de la plataforma també recomanen practicar l’intercanvi de roba i la compra en tendes de segona mà per promoure un consum de proximitat més sostenible.