L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí

Imagen noticia
Alumnes del Pau Casals participen a un festival de filosofia
28 de noviembre de 2019
Imagen noticia
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí
2 de diciembre de 2019

L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí

Imagen noticia

Rubí es prepara per les festes nadalenques amb la tradicional encesa de les llums de Nadal, una festa que ha reunit centenars de persones aquest divendres al vespre entre la plaça de Pere Aguilera i el carrer Maximí Fornés. En aquest carrer s\’ha instal·lat per segon any consecutiu l\’illa de llum, un túnel format per leds que realitza un espectacle de llum dinàmic, amb moviments de la llum i canvi de tonalitats de color. La il·luminació nadalenca es complementa enguany amb el laberint de llum a la plaça de l\’Onze de Setembre i dos arbres gegants transitables ubicats a les places de Catalunya i de Pere Esmendia.

L\’acte d\’encesa de les llums ha començat amb una prèvia les 18 hores a la plaça del Doctor Guardiet, amb una xocolatada popular amenitzada per una banda musical. Després, la Plaça Pere Aguilera ha estat l\’escenari d\’un vídeo mapping que ha mostrat colorits motius nadalencs i amb l\’aparició del Mag Rubisenc, qui ha desitjat bones festes a tots els rubinencs i rubinenques. Tot seguit, ha arribat el Tió Gegant a la plaça, moment en què ha començat el compte enrere per encendre l\’enllumenat nadalenc. El Consell d\’Infants i l\’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, han estat els encarregats de donar el tret de sortida a la il·luminació nadalenca a la façana de l\’Ajuntament i el gegant arbre de Nadal que engalana la plaça.

Després, el Tió de Nadal ha encapçalat una rua per guiar el públic fins al carrer Maximí Fornés cap a l\’illa de llum, on centenars de persones ja esperaven des de feia estona la seva encesa. Com l\’any passat, el Consell d\’Adolescents i l\’alcaldessa han fet els honors per encendre el túnel de llum, que ha fet les delícies de famílies i infants acompanyant l\’espectacle de colors amb música nadalenca. Centenars de rubinencs i rubinenques s\’han apropat per retratar amb els seus mòbils l\’illa de llum. El passadís lluminós compta amb més de 33 metres de longitud, 6 metres d\’amplada i 4,6 metres d\’alçada.

Posteriorment, desenes de famílies i infants s\’han acostat als arbres gegants de la plaça de Catalunya i la plaça Pere Esmendia i al laberint de la plaça de l\’Onze de Setembre per jugar i fer-se fotos.

L\’Ajuntament preveu que la il·luminació nadalenca, amb un cost de 336.000 euros, animi les compres de Nadal al centre de la ciutat i atregui visitants d\’altres municipis. Amb l\’encesa de llums s\’inicien les activitats de Nadal a Rubí, que compten enguany amb gairebé 400 propostes per a tots els públics, com la fira de Nadal a la plaça del Doctor Pearson, el campament del Mag Rubisenc al Castell o la pista de gel a la plaça de la Nova Estació, inaugurada també aquest divendres, entre altres.