Habitatge i feminisme, les dues grans propostes de l’AUP pel jovent

Imagen noticia
Rubí es mobilitzarà contra les llistes d’espera a la sanitat
10 de mayo de 2019
Imagen noticia
La fascinació per l’aigua de l’artista Carme Llop inunda l’Aula Cultural amb la mostra ‘Testimoni sensible’
13 de mayo de 2019

Habitatge i feminisme, les dues grans propostes de l’AUP pel jovent

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha fet un acte de campanya aquesta tarda a la plaça Salvador Allende per parlar dels joves i explicar les propostes del seu Pla de treball. En un format assembleari, Mercè Hernández i Ferran Monterde, tots dos de la llista de l’AUP, han explicat les polítiques de joventut que vol impulsar la candidatura i han criticat les actuals polítiques de jovent del PSC: «L’Ajuntament ha tingut una actitud paternalista i ha estat institucionalitzant les propostes dels joves i se les apropien per penjar-se medalles.»

Davant d’aquesta forma de fer política, Hernández ha demanat el vot per l’AUP perquè considera que és «l’única candidatura que presenta propostes transversals del jovent. Política de joves no és fer uns ’40 Principales’ masclistes, una discoteca a les afores o la Festa Major pensant que els joves estaran contents quatre anys més».

Pel que fa a les propostes, Ferran Monterde, ha explicat que els joves són «el present» i un dels col·lectius que «més pateix la precarietat laboral i el problema de l’habitatge». En relació a això, Monterde ha dit que «és imprescindible crear habitatge de primera emancipació amb lloguer assequible perquè els joves puguin marxar de casa i construir les seves vides».

Algunes altres propostes que els dos joves han posat sobre la taula durant l’acte de campanya han estat crear un viver de cooperatives perquè les persones s’autoocupin i impulsar una regidoria que treballi el feminisme i que promogui centres d’empoderament de les dones.

Després de l\’acte, estava previst fer un sopar i un concert de La Gossa d\’Era.