Ja es poden fer propostes pels pressupostos participatius del 2023

Recollida de signatures a Rubí per demanar la regularització de persones migrants
2 de junio de 2022
dones amb discapacitat
L’Ajuntament impulsa un grup de trobada de dones amb discapacitat
2 de junio de 2022

Ja es poden fer propostes pels pressupostos participatius del 2023

Redacció

Els Pressupostos Participatius 2023 han obert aquest dimecres la fase de recollida de propostes ciutadanes. Totes les persones empadronades a Rubí majors de 16 anys tenen tot el mes de juny per presentar idees i propostes per millorar la ciutat.

Les iniciatives han de respondre al concepte d’inversió, és a dir, han de ser propostes que es puguin construir o bé adquirir i que perdurin a la ciutat. Per tant, no poden estar relacionades amb el manteniment o la contractació de persones o serveis.

La plataforma Participa Rubí ja està operativa perquè tothom pugui fer les seves aportacions o consultar les que han fet els altres. En paral·lel, també hi haurà l’opció de participar de manera presencial al taller de presentació i priorització de propostes que tindrà lloc el 21 de juny a la Biblioteca de 18 a 20 h. Aquesta sessió està oberta a la participació en línia.

A més, s’habilitarà un punt d’informació i participació itinerant per facilitar l’accés al procés al màxim de persones possible. Aquest punt s’ubicarà durant unes hores al carrer Francesc Macià (10/06 16.30h), al Mercat (11/06 9.30h), a la Zona Esportiva de Can Rosés (20/06 16h) i a la Biblioteca (21/06 10h).

També tornarà a estar disponible el servei de suport personalitzat a través de videotrucada. Per sol·licitar aquest servei, cal concertar cita a través del correu electrònic [email protected]

La plataforma estarà activa fins el 30 de juny. Després, s’iniciarà el període valoració i validació de les idees recollides, que s’allargarà fins a mitjans de setembre.

A l’octubre tindrà lloc la fase de priorització, en el cas que hi hagi més de 25 propostes vàlides que compleixin els criteris tècnics establerts. Seguidament, al novembre, serà el moment per decidir quines idees es faran realitat. 

L’Ajuntament torna a destinar 300.000 euros als pressupostos participatius

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES