L’Ajuntament torna a destinar 300.000 euros als pressupostos participatius

pons cirac
Tret de sortida de la celebració del centenari del naixement de Pons Cirac al Museu Vallhonrat
24 de mayo de 2022
mossos
Condemnat a 8 anys de presó un home de Rubí per intentar matar la seva parella
24 de mayo de 2022

L’Ajuntament torna a destinar 300.000 euros als pressupostos participatius

Redacció

Els pressupostos participatius del 2023 arrencaran aquest mes de juny, quan la ciutadania rubinenca podrà fer propostes a través del Rubí Participa. La dotació continua sent de 300.000 euros, dels quals 50.000 aniran destinats al Consell dels infants, que tindrà el seu propi procés participatiu per decidir el destí d’aquests diners. 

Les propostes es podran registrar al web de la plataforma a partir de l’1 de juny i el termini estarà obert fins al 30 de juny. A més, està previst un taller de participació el 21 de juny i s’habilitaran diferents punts itinerants a la ciutat on es recolliran idees. 

Un cop recollides totes les aportacions de la ciutadania, un equip tècnic s’encarregarà d’analitzar, quantificar i validar les idees recollides, una fase que s’allargarà fins a finals de setembre. A l’octubre serà el moment que els rubinencs decideixin, a través del Rubí Participa, quines són les accions prioritàries que s’han de desenvolupar. La votació s’iniciarà a partir de l’1 d’octubre i d’aquí sortiran les propostes finalistes. Posteriorment, al novembre, serà quan es decideixin quines propostes es duran a terme a través d’una nova votació entre les idees finalistes. 

Les propostes de la ciutadania han de complir un seguit de requisits, com ara ser de competència municipal, no suposar un cost addicional en el futur, que no estiguin lligades a la contractació de personal i que el cost no superi els 125.000 euros. 

Encara hi ha propostes del 2021 sense executar 

Pel que fa a les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del 2022 encara no s’han executat i algunes del 2021, tampoc. L’any passat, 237 persones van participar en aquest procés i van decidir destinar els diners a transformar l’espai de l’Escardívol, entre el solar de Correus i l’edifici municipal, en una zona d’oci i activitats. La segona proposta més votada va ser habilitar un espai infantil i saludable a Can Barceló.

Segons ha explicat l’Ajuntament, els dos projectes són grans, amb una inversió de 125.000 euros cadascun, i el període per executar-los s’allargarà fins a mitjans del 2023. Ara mateix, l’administració local està fent els treballs preliminars.

Pel que fa als pressupostos participatius del 2021, s’han executat tres dels cinc aprovats: la prova pilot per la lluita contra el mosquit tigre, la instal·lació d’ombra al parc del Rivo Rubeo i la millora dels equips de música de l’Escola de Música Pere Burés. Les millores al parc de Ca n’Alzamora s’han executat en un 50%, mentre que la xarxa social per a les famílies amb diversitat funcional està en un 20%. En el cas del parc de Ca n’Alzamora, el consistori ha explicat que les obres ja estan adjudicades i que està previst que comencin al setembre per una qüestió relacionada amb la plantació de la vegetació i l’entrega dels jocs infantils, que s’ha retardat. Està previst que les obres finalitzin al novembre o com a molt tard abans d’acabar el 2022.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES