Jéssica Albiach (ECP) visita la ciutat i elogia el projecte d’autoconsum compartit a polígons impulsat per Rubí Brilla

casalxou
Emotiu homenatge a Albert Bové de l’Associació de la Gent Gran
20 de mayo de 2022
cent patins
El Femení del Cent Patins queda subcampió d’Europa d’hoquei línia
23 de mayo de 2022

Jéssica Albiach (ECP) visita la ciutat i elogia el projecte d’autoconsum compartit a polígons impulsat per Rubí Brilla

Cristina Carrasco


La líder del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, acompanyada pel regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrès Medrano, ha visitat aquest matí l’empresa Kao Chimigraf on ha pogut conèixer de primera mà els detalls del projecte d’autoconsum compartit a polígons industrials. Un projecte pioner a Catalunya, impulsat per Rubí Brilla, que ha estat elogiat per Albiach.


«Aquest projecte d’autoconsum compartit compleix perfectament tots els requisits per fer front els reptes que tenim en aquests moments, com són baixar la factura de la llum, reduir les emissions i tenir ciutats i indústries més verdes i al mateix temps més competitives», ha apuntat Albiach. La portaveu d’ECP també ha destacat el fet que el projecte sigui fruit de la col·laboració publicoprivada, és a dir que l’administració local acompanyi el sector industrial en la transformació energètica.


Albiach també s’ha aplaudit el procés de primàries que En Comú Podem Rubí han posat en marxa de cara a la candidatura a les eleccions municipals. La portaveu de la coalició ha recordat que Podem Catalunya i Catalunya en Comú van anunciar dilluns la intenció de concórrer plegats a les municipals, i considera que «Rubí és un referent, i aquest esperit de col·laboració és el que estendrem a la resta de candidatures de tot Catalunya».


En relació amb l’acord per blindar el català a les escoles a través d’una llei amb ampli consens, Albiach també ha assegurat que «avui estem més a prop que ahir d’assolir aquest acord transversal a quatre a través d’una llei lingüística», una norma que considera que és «l’única eina jurídica que ens pot permetre acabar amb les ingerències judicials per acabar amb el model d’immersió». Per aquest motiu, ha retret a Junts per Catalunya, i concretament, a Laura Borràs, el que considera «un comportament erràtic»del partit i li ha demanat que «aparqui, ni que sigui per una setmana, el seu projecte personal i se sumi a l’acord que tan necessari és, perquè el català no és una qüestió de partit, sinó de país».


Per la seva banda, Andrès Medrano ha explicat que han aprofitat la visita de la portaveu per recordar-li les demandes urgents i històriques de la ciutat, com un hospital de proximitat o la segona estació de Ferrocarrils, per tal que «el grup parlamentari pugui traslladar aquestes reivindicacions i que el Govern de la Generalitat sigui més sensible a les nostres necessitats».

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES