Jornada de recuperació de la Font de Can Moritz

Imagen noticia
Pinten dos cops en menys d’una setmana el mural de Guillem Agulló
18 de abril de 2018
Imagen noticia
La SoniK organitza aquest divendres el Blessed Spring Festival al Castell
20 de abril de 2018

Jornada de recuperació de la Font de Can Moritz

Imagen noticia

La ciutadania està convidada a participar aquest diumenge en una jornada de recuperació de la Font de Can Moritz, a Castellnou. Els organitzadors de la jornada, el projecte europeu BlueHealth, l’entitat local Rubí d’Arrel i l’Ajuntament, ja han realitzat algunes actuacions al voltant de la zona, com és la plantació de 20 ametllers i 10 alzines, roures i pins a l’esplanada que hi ha al costat de la font.

En la jornada d’aquest diumenge, està previst realitzar altres tasques amb la participació de tothom: la plantació de plantes aromàtiques, pintar el camí de les ‘bombolles’ a la font, instal·lar nius per ocells i ratpenats, així com hotels d’insectes i la recollida de residus per deixar la zona ben neta. A la font, que està al final del carrer de Can Matalí, es pot arribar en transport públic (autobús) i caminant o bé amb cotxe.

La font de Can Moritz, que data del 1922 i és d’aspecte modernista, es va descobrir de forma casual el 2015, després que l’Ajuntament contractés una empresa per desbrossar per retirar els arbres que havien caigut en unes fortes ventades. Tot apunta que estava vinculada a la masia més propera, Can Matarí. A finals del segle XIX, la finca va ser comprada per Louis Moritz, fundador d’un negoci cerveser, que feia servir el mas com a casa d’estiueig.