La Fira del Dia de la Terra serà dissabte i es trasllada a la plaça de la Nova Estació

Imagen noticia
Pinten dos cops en menys d’una setmana el mural de Guillem Agulló
18 de abril de 2018
Imagen noticia
La SoniK organitza aquest divendres el Blessed Spring Festival al Castell
20 de abril de 2018

La Fira del Dia de la Terra serà dissabte i es trasllada a la plaça de la Nova Estació

Imagen noticia

La Fira del Dia de la Terra arriba aquest dissabte 21 d’abril amb l’acte central de la programació de la celebració del Dia de la Terra a Rubí, que es duu a terme fins al 26 d’abril. En aquesta cinquena edició, la Fira canvia d’ubicació i es realitzarà a les places Pearson i de la Nova Estació de 10 a 14 hores.

La Fira comptarà amb parades de venda de productors agrícoles i apícoles locals i de comerços ecològics de Rubí. També hi haurà expositors d’entitats i serveis relacionats amb el medi ambient com el viver de Font del Ferro o el Rubiclak, el projecte de reciclatge d’oli usat de l’AMPA del CEE Ca n’Oriol.

Com cada any, s’han programat activitats com ‘Ballant de peus a terra’, ‘Puja al carro de Sant Antoni’ -que en aquesta ocasió portarà dos carros, en lloc d’un-, ‘De l’hort a taula’, una mostra de productors agrícoles -que aquest any també inclou apicultors- i diverses propostes infantils. Després de l’èxit de l’any passat, s’ha tornat a organitzar l’Ecoespai gastronòmic, on s’espera que molta gent es quedi a dinar provant productes ecològics i locals.

Aquest any, s’han afegit tres noves activitats a la fira: la Finestreta energètica, on s’assessorarà la ciutadania sobre com reduir la factura de llum i gas; un concert de ferralla i rock’n’roll, a càrrec de Sergi Estella; i un taller de construcció d’hotels d’insectes.

També hi haurà exposicions diverses com la de Caçadors de Trastets, una de maquinària agrícola o de bolets de Rubí. El Museu Vallhonrat oferirà una jornada de portes obertes i visites guiades a les 11 i a les 12.15 hores. L’accés serà per la plaça Montserrat Roig.

Enguany, la programació del Dia de la Terra està girant al voltant de la gran quantitat de persones i associacions de la ciutat que s’esforcen per cuidar el planeta. Les nombroses activitats programades compten amb la participació de 12 entitats, 9 productors agrícoles, apícoles i agraris, 4 comerços, 7 establiments restauradors i 9 artistes.