‘Juguem i respectem’, un projecte per fomentar el joc infantil i la convivència a l’espai públic

21 de septiembre de 2022
bus
ERC proposa instal·lar càmeres al bus per multar els cotxes mal aparcats
22 de septiembre de 2022

‘Juguem i respectem’, un projecte per fomentar el joc infantil i la convivència a l’espai públic

Redacció

‘Juguem i respectem’ és un projecte que vol ampliar el ventall de propostes lúdiques dels infants de la ciutat i alhora fomentar l’ús compartit de l’espai públic i potenciar la responsabilitat compartida a través del joc. Dilluns va arrencar aquesta experiència pilot que es repetirà cada tarda de dilluns a divendres a la plaça de Neus Català i Pallejà, a les Torres, fins a finals d’any. L’activitat tindrà lloc entre les 17 h i les 20 h. 

‘Juguem  i respectem’ posa a disposició dels infants del barri dues maletes que contenen material per a una trentena de jocs, pensats per edats compreses entre els 3 i els 14 anys. La maleta conté propostes de jocs de taula, jocs de moviment i d’habilitat, activitats de construcció i propostes per treballar la psicomotricitat. Tot aquest material s’haurà de demanar en préstec i retornar-lo. A més, caldrà disposar del carnet per accedir i retornar els jocs. D’aquesta manera, es busca implicar als infants i adolescents en la cura i manteniment del material.

Hi haurà una maleta a disposició al local de l’Associació de Veïns de Les Torres, on els infants les podran anar a demanar i retornar. Aquest sistema busca crear vincles entre els diferents membres de la comunitat del barri. Està previst que aquesta acció es repliqui en breu a la plaça de la Constitució, on hi haurà una altra maleta en un establiment col·laborador.

Dimecres passat al matí, es va realitzar la presentació del projecte als infants de l’Escola Montessori. La idea és que els nens i nenes es vagin familiaritzant amb el sistema de préstec i assumeixin els valors que fomenta la iniciativa.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES