La Biblioteca s’integra a un projecte per ajudar els migrants joves no acompanyats

cursa de muntanya
La Cursa de Muntanya torna després d’una aturada de dos anys per celebrar la 20a edició
13 de abril de 2022
policia local
Detingudes tres persones després de robar en un habitatge a Can Vallhonrat
19 de abril de 2022

La Biblioteca s’integra a un projecte per ajudar els migrants joves no acompanyats

Redacció

La Biblioteca  s’ha incorporat al projecte WelcomeBIB, que impulsa la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura amb la col·laboració de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.  

Es tracta d’una iniciativa d’inclusió i integració social iniciada el 2019 amb l’objectiu que les biblioteques públiques esdevinguin espais de benvinguda a la comunitat local i disposin d’un marc d’actuació i de recursos adreçats a les persones joves migrades soles que es troben en centres de protecció de la DGAIA. WelcomeBIB vol donar a conèixer les biblioteques públiques i els seus serveis, fomentar l’hàbit lector, augmentar l’interès per l’aprenentatge, així com incrementar el vincle amb la comunitat local a través d’aquests equipaments.

En el marc d’aquest projecte, es facilita a les biblioteques participants l’adquisició de lots de llibres destinats als centres de menors de primera acollida, l’elaboració d’una guia informativa en lectura fàcil sobre els serveis de les biblioteques en cinc llengües ─català, castellà, francès, anglès i àrab─ i un taller formatiu per als professionals dels equipaments.

En el cas de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, ja hi ha disponible material informatiu sobre els serveis que s’hi ofereixen en diferents idiomes, així com una selecció de llibres de llengües, còmics i publicacions sobre drets i cultura local, entre d’altres, que han estat donats per al seu ús als dispositius d’acollida de menors. Properament també s’activarà un fons d’acollida en préstec amb títols similars. 

D’altra banda, la Biblioteca organitza trobades amb grups de joves per tal de donar-los a conèixer l’equipament i atendre les seves necessitats.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES