La borrasca Glòria deixa més d’una quarantena d’incidències a Rubí

Imagen noticia
Activitat a la Biblioteca per celebrar el Dia de la Mediació
23 de enero de 2020
Imagen noticia
Milers de rubinencs gaudeixen de la tradicional rua dels Tres Tombs
27 de enero de 2020

La borrasca Glòria deixa més d’una quarantena d’incidències a Rubí

Imagen noticia

La borrasca Glòria ha deixat al seu pas per Rubí un temporal de vent i pluja que ha provocat més d’una quarantena d’incidències a la ciutat des que va arrencar dilluns. Entre aquestes, arbres, cornises i tanques caigudes i cables, planxes i antenes amb risc de caure són algunes de les més destacades.

Dilluns al llarg del dia, el vent va ser el protagonista. El succés més important va ser la caiguda d’un arbre de grans dimensions a l’avinguda de Can Cabanyes, a tocar de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, una zona molt transitada, tant per persones com per vehicles. Tot i les grans dimensions de l’arbre, la seva caiguda no va causar danys personals ni materials, però va obligar a tallar el transit a la via, alterant el transport públic i privat, fins que operaris de Parcs i Jardins el van poder retirar.
També va caure un arbre al carrer Alacant, a Ca n’Oriol, que els mateixos veïns van retirar de la via, i un mur al carrer París, que es va ensorrar parcialment, però sense perill pels vianants, segons el consistori.

Altres incidències van ser persianes despenjades, antenes a punt de caure o teules que podrien caure i que Protecció Civil va retirar.

La pluja es va afegir al vent dilluns a la nit, complicant la situació, no només pel trànsit de vehicles, sinó perquè les incidències continuaven.

Així, la matinada de dimarts un altre arbre va caure sobre un vehicle estacionat al carrer Lisboa amb passeig de La Riera i un segon, al carrer Pagesia. El carrer de Can Pòlit, a La Llana, va quedar impracticable pels vehicles i van caure dues cornises als carrers Rossend Batlló i al passatge Topazi. També es va avisar de dues planxes amb risc de caiguda, als carrers Carrasco i Formiguera i Marconi, entre altres successos.

Entre dimarts i dimecres, es van registrar una vintena de noves incidències, amb arbres i branques caiguts o en risc de caiguda a tot el municipi. Cal destacar que a l’avinguda Can Tapis va caure un arbre que va tallar la via i un altre al passeig de Les Torres que va caure sobre un vehicle.

Altres conseqüències van ser cables caiguts al mig de la via, dos murs caiguts, un al carrer Núria i l’altre al carrer Clariana, teules arrencades pel vent al carrer Mare de Déu de Lourdes o contenidors desplaçats al mig de la via al Camí d’Ullastrell, entre altres.

A més, més de 300 llars han patit talls en el subministrament elèctric durant la borrasca, alguns de manera intermitent, per problemes amb el cablejat elèctric.

L’Ajuntament va activar dilluns al migdia el Pla de Protecció Civil municipal, que ha estat actiu mentre han durat les condicions meteorològiques adverses. Les pluges intenses es van allargar, de forma intermitent, fins a la matinada de dijous.

Més de 1.250 trucades al 112
El telèfon d’emergències 112 ha rebut més de 1.250 trucades des del Vallès Occidental relacionades amb el temporal. Bona part d’elles s’han fet des de Sabadell, Terrassa o Sant Cugat.