Més de 400 persones participen a la Festa de l’Autisme

Imagen noticia
El Ple desencalla la licitació del contracte de residus i neteja viària
6 de abril de 2019
Imagen noticia
L’escriptora rubinenca Marta Gracia Pons presenta ‘El olor de los días felices’
9 de abril de 2019

Més de 400 persones participen a la Festa de l’Autisme

Imagen noticia

Amb motiu del Dia de la Conscienciació sobre l’Autisme, que es va celebrar el 2 d’abril, la ciutat ha acollit diversos actes relacionats amb el trastorn de l’espectre autista impulsats per l’entitat RubiTEA.

El més important de tots va ser la Festa de l’Autisme, que va congregar més de 400 persones el diumenge a la plaça Doctor Guardiet. Durant l’activitat, es van fer jocs, tallers, espectacles i una cursa no competitiva oberta a tothom, a més d’una xocolatada.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, que va participar en la festa, va destacar la recent aprovació del Pla local d’atenció a les persones amb discapacitat i diversitat funcional: «Els rubinencs han de saber que tenen eines i recursos útils per encarar situacions que suposen dificultats per encarar el dia a dia, com pot ser l’autisme».

A banda d’aquesta activitat, el divendres a la tarda va tenir lloc la presentació del llibre ‘Minimalismo para el autismo’, dels autors rubinencs Raquel Torres i Salvador Alier, pares d’un infant amb autisme.

RubiTEA també va organitzar durant la passada setmana una hora del conte dedicada a la comprensió de l’autisme enfocada en la resta d’infants i una xerrada sobre les característiques dels infants amb TEA amb recomanacions bibliogràfiques.