RubiTEA reivindica amb un vídeo més oportunitats en l’educació i l’ocupació per a les persones amb autisme

schola cesar font
La Diputació destina més de 100.000 euros per millorar les escoles públiques de Rubí
30 de marzo de 2021
espectacle pompeu fabra
‘Pompeu Fabra: jugada Mestra!’: un monòleg al voltant de la llengua catalana
30 de marzo de 2021

RubiTEA reivindica amb un vídeo més oportunitats en l’educació i l’ocupació per a les persones amb autisme

Coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que se celebrarà el 2 d’abril, l’associació local RubiTEA ha impulsat una campanya per donar visibilitat a la realitat de les persones amb autisme, les seves capacitats i les seves necessitats. Una de les accions consisteix en la difusió d’un audiovisual en què els infants amb trastorn de l’espectre autista expliquen què volen ser de grans: “Volem reivindicar que totes les persones amb autisme tenen els mateixos drets i volem que tinguin les mateixes oportunitats per treballar i estudiar”, ha explicat la presidenta de RubiTEA, Esther Martínez.

Habitualment, coincidint amb aquesta jornada, l’entitat preparava diverses activitats, entre les quals la cursa solidària, però aquest any tampoc es podrà fer per culpa de la pandèmia. Sí que es faran altres activitats amb l’objectiu de fer visible un col·lectiu que durant molt de temps ha estat estigmatitzat i minoritzat en la societat. El 2 d’abril, a través de les xarxes socials, RubiTEA farà difusió del manifest Puc aprendre, puc treballar i presentarà la seva nova web. Com és habitual des de fa ja uns quants anys, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà amb el color blau característic que identifica les persones amb autisme.

Hi haurà una activitat presencial, que es farà a la Biblioteca el 6 d’abril a les 18 h i en el qual es projectarà l’audiovisual i es presentarà la guia de lectura sobre l’autisme 2021. També es presentarà el llibre Hackea tu presente, de l’autor Enrique Arranz, que signarà exemplars. Els beneficis de la venda de la publicació aniran destinats a l’associació RubiTEA.

Un any difícil per al col·lectiu

La pandèmia ha suposat un afegit a les dificultats amb les quals els infants amb trastorn de l’espectre autista es troben en el seu dia a dia. Tot i això, després del tancament dels primers mesos, que va afectar molt la qualitat de vida del col·lectiu, els infants a poc a poc han pogut adaptar-se: “Els petits ens han sorprès, perquè són molt forts. Han interioritzat molt bé la mascareta i les mesures preventives i han acceptat moltes dificultats. És cert que estem patint molt les conseqüències del tancament de l’any passat, però estem veient la llum al final del túnel”, ha explicat la presidenta de l’entitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *