La Comissió de Salut del Parlament tomba una proposta per canviar la gestió del CUAP Mútua

rubí sanitat
Uns 400 rubinencs ja han signat a favor de la ILP per acabar amb la privatització de la sanitat
8 de junio de 2022
Acte de l’ANC amb diversos col·lectius per demanar la regularització de les persones migrants
8 de junio de 2022

La Comissió de Salut del Parlament tomba una proposta per canviar la gestió del CUAP Mútua

Redacció

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha tombat una proposta d’En Comú Podem per convertir el CUAP de Rubí en un centre sanitari de gestió pública. La petició dels comuns es va debatre el 2 de juny a la Comissió de Salut i no va prosperar perquè els dos socis de govern de la Generalitat, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, hi van votar en contra. També va votar en contra Vox, mentre que el Partit dels Socialistes es va abstenir. Hi van votar a favor En Comú Podem, la CUP i Ciutadans.

El text presentat pels comuns demana complir l’acord adoptat al Ple de Rubí que demana que el CUAP sigui de gestió pública i directament controlat per l’Institut Català de la Salut. També demana garantir els recursos i serveis adequats en relació a les necessitats de la població. 

L’executiu va justificar el vot en contra amb diferents arguments. La diputada Irene Negre, de Junts per Catalunya, va dir que el CUAP Mútua “ja és 100% públic, independentment de qui el gestioni”, mentre que per part d’Esquerra, Juli Sánchez, va afirmar que l’opció de canviar el gestor del CUAP va estar sobre la taula, però que finalment es va descartar: “Al Vallès Est, els proveïdors de serveis són el Consorci Sanitari de Terrassa i Mútua de Terrassa, difícilment hi pot haver un canvi en un centre concret, perquè hauria de ser una reforma planificada”. El diputat també s’ha compromès a “treballar per millorar en les dificultats que hi ha en aquests centres sanitaris, com per exemple les llistes d’espera”.

La diputada socialista Eva Candela, que fins fa uns mesos ocupava un alt càrrec a l’Ajuntament de Rubí, va retreure a ERC el seu vot negatiu al Parlament després d’haver votat a favor al Ple de l’Ajuntament i va defensar que el que cal és un millor control dels operadors: “El que cal és fiscalitzar i estar a sobre dels proveïdors, perquè sabem que hi ha queixes amb Mútua de Terrassa”. 

La diputada de la CUP, Laia Estrada, va defensar la proposta, afirmant que amb aquest model “les úniques que surten beneficiades són les empreses que es lucren amb l’activitat”. Per part de Ciutadans també van defensar que la gestió sigui pública perquè la gestió de Mútua de Terrassa té moltes crítiques. Vox, per la seva banda, va defensar que, si bé és cert que Mútua està patint un col·lapse als darrers anys, està a favor de la col·laboració público-privada.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES