Uns 400 rubinencs ja han signat a favor de la ILP per acabar amb la privatització de la sanitat

Jordi Peris fitxa per una temporada com a entrenador del Rubí
7 de junio de 2022
La Comissió de Salut del Parlament tomba una proposta per canviar la gestió del CUAP Mútua
8 de junio de 2022

Uns 400 rubinencs ja han signat a favor de la ILP per acabar amb la privatització de la sanitat

Redacció

El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes (MPPD) i Rubí Sanitat s’han sumat a una campanya de recollida de signatures a nivell estatal per presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per acabar amb les privatitzacions de la sanitat pública. 

Tres setmanes després d’iniciar la recollida de firmes, el col·lectiu ha recollit prop de 400 signatures: “La gent és conscient de què significa la privatització, per això estan participant massivament en la campanya”, ha explicat Martín Pretel, membre del moviment. La proposta demana la recuperació dels centres privatitzats, com és el cas del CUAP Mútua de Terrassa, i la creació d’un sistema públic de productes sanitaris i farmàcies, entre altres demandes. 

En relació al CUAP Mútua, els dos col·lectius s’han mostrat sorpresos pel fet que no van ser avisats que al Parlament es presentava una proposta per transformar el CUAP Mútua en un centre públic, una iniciativa d’En Comú Podem, que no va ser aprovada perquè Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, els dos partits del govern, hi van votar en contra. Pretel ha assegurat que és una “incoherència” que Esquerra votés favorablement a la proposta a Rubí i al Parlament hi votés en contra, però assegura que continuaran demanant millores en aquest centre: “Continuarem la lluita i seguirem demanant especialistes de traumatologia, pediatria i cardiologia i que el servei no el presti Mútua de Terrassa”, ha apuntat. 

Contra la privatització de les pensions

D’altra banda, els dos col·lectius està impulsant una campanya contrària a la reforma de les pensions impulsada pel govern espanyol, format pel PSOE i Unidas Podemos. De moment, més d’una vuitantena de treballadors i pensionistes rubinencs han signat un manifest contrari als plans de pensions d’empresa. 

Darrerament, Bildu s’ha incorporat a l’acord a canvi d’un augment de les pensions no contributives i amb la resta de suports polítics l’executiu podria tirar endavant la mesura: “És important que s’hagin augmentat les pensions mínimes, però queden lluny de la reivindicació dels 1.084 euros de pensió mínima”, ha explicat Josep M. Pijuan, del MPPD. 

En el manifest, els signants consideren que aquesta reforma pot suposar un empobriment del 8% per als futurs pensionistes i una retallada dràstica  dels ingressos de la Seguretat Social, a més de deixar fora àmplies capes de població i obrir la porta a la privatització de tot el sistema.