La Fundació Museu Vallhonrat celebra el centenari de Pons Cirac amb una jornada per divulgar el seu art

serguei
Maristes Rubí organitza dos concerts per enviar ajut humanitari a Ucraïna
12 de mayo de 2022
escacs
El Torneig Internacional d’Escacs Actius Ciutat de Rubí torna diumenge
12 de mayo de 2022

La Fundació Museu Vallhonrat celebra el centenari de Pons Cirac amb una jornada per divulgar el seu art

La Fundació Museu Vallhonrat celebra el centenari del naixement de l’artista aragonès Pons Cirac amb un seguit d’actes commemoratius per donar a conèixer tant el reconegut artista com la seva obra.

El programa d’activitats s’obrirà dijous 19 de maig a les 18 h a l’auditori Vallhonrat amb la xerrada inaugural ‘El cristall que es transforma en art’. La xerrada, organitzada per l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí (AEUR), anirà a càrrec del mestre vitraller Joan Serra i comptarà amb la presència de Miquela Pons.

En finalitzar la xerrada, el cor Rondalla Aneto i el grup Somontano, del Centro Aragonés de Rubí, homenatjaran l’artista amb dues danses regionals aragoneses.

L’acte continuarà amb una visita guiada a la nova sala dedicada al mestre que s’ha adequat al Museu Vallhonrat, que acull l’obra més gran exposada mundialment. Durant la visita, es presentarà el logo del centenari del naixement de l’artista, creat per Ivana Alonso, alumna d’edRa, i que l’artista Rafa Gascón ha transformat en una escultura, que també es podrà admirar. 

A més, es descobrirà la maqueta del jardí, creada per l’alumnat del Cicle de Disseny d’edRa, on les textures, els colors i la llum, elements principals de l’obra de Pons Cirac, són els elements principals en un espai que, en un futur, convidarà els visitants a percebre l’essència artística a l’aire lliure.

Els actes commemoratius continuaran a mitjans del pròxim mes de setembre amb una exposició d’art inspirada en les obres de Pons Cirac i la presentació d’un llibre.

La commemoració del centenari del naixement de l’artista conegut també com ‘El ángel del cristal’, ha comptat també amb el suport de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí, edRA, el taller artístic d’Anna Tamayo i el taller artístic de Rafael Font, a més del Centro Aragonés de Rubí.