El Museu Vallhonrat i EdRa engeguen un projecte per commemorar el centenari de Pons Cirac

maikel núñez
Maikel Núñez publica ‘Una oscura sombra del pasado’
16 de septiembre de 2021
sol solet inundada
La tempesta de la matinada inunda l’escola bressol Sol, Solet i enfonsa un sostre a un pis a Can Fatjó
16 de septiembre de 2021

El Museu Vallhonrat i EdRa engeguen un projecte per commemorar el centenari de Pons Cirac

L’Escola d’Art i Disseny EdRa i la Fundació Museu Vallhonrat han engegat un projecte conjunt per redissenyar la zona d’entrada al recinte museístic. La proposta vol retre un homenatge a l’artista Pons Cirac coincidint amb el centenari del seu naixement.

A través de la llum, els reflexos i el color, trets característics de l’obra de l’artista, la iniciativa vol crear una proposta d’interiorisme original a la part central del jardí del Museu Vallhonrat. El projecte es durà a terme a través del programa Talent creatiu i empresa, de Cubiñá Barcelona.

L’encàrrec forma part d’un programa d’actes que comptaran amb el suport de centres educatius i alguns comerços i entitats locals, amb l’objectiu de divulgar i donar la rellevància que mereix l’obra d’aquest artista conegut amb el sobrenom de ‘L’Àngel del cristall’. Cal recordar que el museu local compta amb la col·lecció de Pons Cirac més important a nivell mundial, formada per un centenar de peces: gerros, quadres, utensilis de treball i guardons que es poden contemplar amb tot luxe de detalls; un treball minuciós i fet a pols, on la més mínima errada, era impossible de rectificar.

Pere Vallhonrat, president de la Fundació del Museu Vallhonrat, juntament amb la família de Pons Cirac, van determinar que aquest espai museístic seria idoni per a poder mantenir en perfecte estat l’obra de prestigi internacional. La sala permet contemplar i conèixer tot el procés d’elaboració artesanal de les seves obres, des del dibuix inicial esbossat a la pedra amb llapis de pasta per iniciar el primer buidat, fins a copsar al detall, les filigranes fetes buidant el cristall tant en superfície plana com buida: el que s’anomena un escultor de baix relleu.

Deja una respuesta