La plaça Pearson serà l’escenari de la festa de benvinguda dels infants saharauis acollits per famílies rubinenques

Imagen noticia
Maldita Nerea reuneix milers de persones a l’Escardívol en la Nit Golfa
1 de julio de 2018
Imagen noticia
L’empresa rubinenca Continental Automotive, Premi CIAC a la Millor empresa d’automoció de l’any
3 de julio de 2018

La plaça Pearson serà l’escenari de la festa de benvinguda dels infants saharauis acollits per famílies rubinenques

Imagen noticia

La festa de benvinguda als quatre infants que han estat acollits per famílies rubinenques durant l’estiu tindrà lloc el divendres 13 de juliol a la plaça del Doctor Pearson. Segons ha explicat Júlia López, membre d’una família acollidora, enguany s’ha volgut substituir l’habitual rebuda a l’Ajuntament per una festa oberta a tota la ciutadania, amb l’objectiu de donar a conèixer el programa ‘Vacances en Pau’, a través del qual s’impulsa l’acolliment d’aquests infants, i facilitar el contacte dels nens i nenes acollits amb altres de Rubí.

Per la festa, que arrencarà a les 17 hores, s’instal·larà una ‘haima’ a la plaça i es realitzaran activitats relacionades amb la cultura saharaui com elaboració i degustació de cuscús, de te o tallers de henna, entre altres. També es muntarà una exposició fotogràfica i s’oferirà un concert de cloenda.

Després d’uns anys d’aturada, Rubí Solidari va tornar a posar en marxa fa quatre anys el programa ‘Vacances en Pau’, amb la col·laboració de l’Ajuntament i d’un grup de famílies. Des de Rubí Solidari expliquen que la iniciativa vol mostrar «la nostra solidaritat amb el poble saharaui, que viu fora dels seus territoris en campaments de refugiats al mig del desert des de fa més de 40 anys». L’entitat també recorda que el poble saharaui encara lluita per la autodeterminació i per poder tornar al seu país, malgrat les resolucions de l’ONU i la legalitat internacional, i continua ocupat encara militarment pel Marroc.

Un altre dels objectius del programa, el més visible i directe, és possibilitar que aquests infants, que viuen en aquests campaments, amb pocs recursos sanitaris, on la calor de l’estiu pot superar els 50º i l’escassetat de l’aigua és molt important, puguin gaudir de dos mesos de vacances intercanviant experiències amb famílies i infants autòctons. A cada infant, que tenen entre 9 i 13 anys, se’l proporciona una revisió mèdica completa quan arriba i cures o tractaments si és necessari.

Els impulsors de ‘Vacances en pau’ confien que a poc a poc el nombre de famílies acollidores d’infants sahrauís durant l’estiu vagi creixent a la ciutat. A Catalunya hi ha 450 nens i nenes sahrauís acollits. Aquelles famílies interessades en el programa o bé que desitgin col·laborar d’alguna manera poden contactar a través del correu [email protected]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *