La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf tem que l’entrada de Mercè Conesa a l’Incasòl faci perillar el projecte del parc a Can Sant Joan

Jordi Torres
El pilot rubinenc Jordi Torres revalida el títol de campió del món de MotoE
20 de septiembre de 2021
tornada escola
Neix la Taula per a l’Èxit Educatiu de Rubí amb la voluntat de lluitar contra la segregació escolar
21 de septiembre de 2021

La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf tem que l’entrada de Mercè Conesa a l’Incasòl faci perillar el projecte del parc a Can Sant Joan

La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf ha rebut amb recels els canvis en la direcció de l’Incasòl, fins ara a mans d’Albert Civit, i que ha passat ara a ser responsabilitat de Mercè Conesa, exalcaldessa de Sant Cugat. L’entitat tem que l’entrada de Conesa provoqui un canvi de posicionament de l’Incasòl respecte al futur del Parc de Can Sant Joan-Torrent dels Alous.


Cal recordar que durant el mes de juliol la Plataforma es va reunir amb el llavors director de l’Incasol, Albert Civit. Aquest va manifestar la voluntat de cedir una gran part dels terrenys als municipis de Rubí i Sant Cugat per reconvertir l’antic camp de golf en un parc interurbà.


L’entrada de Mercè Conesa fa témer que aquestes intencions canviïn a la Plataforma en defensa del parc. En aquest sentit, l’entitat assenyala que Conesa, com a responsable del Port de Barcelona, s’ha manifestat a favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat i els Jocs d’hivern, projectes que tenen un impacte clar en la lluita contra el canvi climàtic i la defensa de la biodiversitat.

La Plataforma ha realitzat diverses accions reivindicatives a favor de recuperar l’espai i convertir-lo en un gran parc periurbà. / Arxiu


Per als membres de la plataforma, els interessos de la ciutat de Sant Cugat es poden revertir i enfocar cap a la millora mediambiental i de salut pública, al marge de l’aprofitament urbanístic dels terrenys de Can Sant Joan.


La Plataforma també recorda que Albert Civit es va comprometre a treballar per un conveni amb els Ajuntaments, que hauria d’estar enllestit a finals d’any, per tal que la ciutadania pugui fer ús de l’espai mentre no es concreten els usos definitius de l’antic camp de golf.


A hores d’ara, l’entitat denuncia que cap dels dos Ajuntaments, ni el de Rubí ni el de Sant Cugat, han contestat els correus que la Plataforma ha enviat al llarg de l’estiu demanant poder participar activament a les reunions que els Ajuntaments facin amb l’Incasòl.


La Plataforma demana que se’ls hi faci arribar una resposta aviat i que la tinguin en consideració. A més, l’entitat assenyala que té el suport de més d’una seixantena d’entitats dels dos municipis i d’una gran part de la ciutadania, que reclama aquest espai natural per a tothom. Per aquest motiu, considera que és un interlocutor rellevant, més enllà de si el procés de cessió comptarà amb un procés de participació ciutadana.