Neix la Taula per a l’Èxit Educatiu de Rubí amb la voluntat de lluitar contra la segregació escolar

camp golf
La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf tem que l’entrada de Mercè Conesa a l’Incasòl faci perillar el projecte del parc a Can Sant Joan
21 de septiembre de 2021
foto Bernat Miller
El fotògraf Bernat Millet exposa a l’Aula Cultural una mostra sobre la vida als campaments sahrauís
21 de septiembre de 2021

Neix la Taula per a l’Èxit Educatiu de Rubí amb la voluntat de lluitar contra la segregació escolar

Aquest dilluns s’ha constituït la Taula per a l’Èxit Educatiu de Rubí, sorgida d’una demanda del Consell Escolar Municipal. Es tracta d’un espai de participació i de treball conjunt de tota la comunitat educativa de la ciutat, que neix amb un doble objectiu: d’una banda, assolir l’èxit de l’educació que s’ofereix a Rubí i, de l’altra, l’erradicació de la segregació escolar.


Segons l’alcaldessa, Ana M. Martínez, el punt de partida del sistema educatiu, i d’aquesta taula, ha de ser la igualtat d’oportunitats. Per la màxima responsable municipal, el nou òrgan «ha de servir perquè la comunitat educativa pugui valorar i millorar el que s’ofereix i, a la vegada, lluitar contra la segregació, una preocupació recurrent al Consell Escolar», qui ha afegit que «La taula es diu Taula per a l’Èxit Educatiu. I l’èxit educatiu passa per erradicar la segregació escolar».


Entre els objectius que s’ha marcat la nova Taula hi ha el de revisar els criteris i l’aplicació dels sistemes reguladors de la distribució d’alumnat a través de les preinscripcions, la matrícula viva i l’alumnat NESE. A més, es revisaran o es definiran campanyes informatives i materials de sensibilització destinades a les famílies per afavorir una tria d’escola lliure de prejudicis.

La Taula vol assolir l’èxit de l’educació que s’ofereix a la ciutat i també acabar amb la segregació escolar. / Arxiu


També es vol consensuar mecanismes per afavorir la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació no lectiva (extraescolars) i la no segregació social en aquest àmbit. Un altre objectiu és el de crear mesures per fomentar els projectes educatius de centre, a través de millores en les jornades de portes obertes i en la comunicació i visibilització del projecte educatiu de centre.

 Finalment, també es vol consolidar un quadre d’indicadors a escala de municipi que permeti fer un seguiment del grau de segregació en l’educació formal i no formal del municipi.


En aquesta primera trobada, s’ha donat a conèixer l’organització del nou òrgan en grups de treball amb sessions mensuals o bimensuals. «Es faran convocatòries sectorials dels diferents grups de treball per tal d’abordar els diferents temes a tractar», ha explicat el regidor d’Educació, Víctor García.


La taula està formada pel Consell Escolar Municipal, Inspecció del Departament d’Educació, el Servei d’Infància i Educació, l’OME, l’EAP, el PEE, Serveis Socials, els serveis de Diversitat funcional, Esports, Cultura, Mobilitat i Joventut, Rubiforma – treball formació per l’ocupació, les AFAs, les direccions dels centres educatius públics i concertats, les direccions de les escoles bressol municipals, l’Escola Municipal de Música Pere Burés, l’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa, els casals diaris i el Centre Obert El Pinar.