La propera missió de la NASA a Mart portarà gravat el nom de l’institut Torrent dels Alous

incendi bombers
Tres persones traslladades a l’hospital per intoxicació en un incendi al carrer Ulloa
10 de marzo de 2021
recollida de poda
Gairebé 10.000 trucades al Telèfon Verd per recollir restes de poda, mobles i trastos
10 de marzo de 2021

La propera missió de la NASA a Mart portarà gravat el nom de l’institut Torrent dels Alous

La propera missió espacial de la NASA a Mart portarà en l’instrumental el nom de l’institut. / NASA

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Torrent dels Alous està realitzant durant aquest curs un projecte interdisciplinari STEM sobre el planeta Mart, una iniciativa que es va iniciar a l’estiu coincidint amb la missió Mars 2020 de la NASA. En aquesta missió, s’han enviat al planeta onze milions de noms de persones i institucions gravats en els instruments que utilitza l’agència espacial nord-americana. L’institut ha fet públic que en la propera missió d’aquestes característiques amb destí a Mart per part de la NASA, previst pel 2026, el nom de l’institut Torrent dels Alous estarà també gravat a l’instrumental.

El projecte STEAM de 4t d’ESO d’aquest curs és una iniciativa a través de la qual s’integren les diferents matèries de física i química, tecnologia, matemàtiques i biologia per descobrir com, a partir d’aquestes disciplines, ha estat possible l’arribada al planeta vermell de les diferents missions espacials. El projecte també plantejar interrogants i petites investigacions sobre l’evolució de la vida a l’univers i al planeta Terra.

Estudiants que participen en el projecte STEM de 4t d’ESO a l’institut Torrent dels Alous.

L’emoció per l’arribada del Perseverance a Mart el 18 de febrer va ser seguida amb entusiasme des de l’aula pels alumnes. En el projecte, els estudiants van superant una sèrie de petites missions per aconseguir la ciutadania de l’univers, a través de l’assoliment de competències cientificotecnològiques, analitzant dades de situacions reals, prenent decisions en entorns controlats i seguint les simulacions de l’agència espacial nord-americana. També se segueix de prop la participació dels enginyers de la Universitat Politècnica de Catalunya en la fabricació de nanosatèl·lits i la del Centre d’Astrobiologia de Madrid.

Els projectes STEM del Torrent dels Alous es fan a tots els nivells d’ESO amb la finalitat d’aprendre, però també de fomentar, vocacions cientificotecnològiques més enllà del Batxillerat o dels Cicles Formatius.