Gairebé 10.000 trucades al Telèfon Verd per recollir restes de poda, mobles i trastos

perseverance
La propera missió de la NASA a Mart portarà gravat el nom de l’institut Torrent dels Alous
10 de marzo de 2021
por ser mujer
ERC organitza la projecció del documental ‘Por ser mujer’
11 de marzo de 2021

Gairebé 10.000 trucades al Telèfon Verd per recollir restes de poda, mobles i trastos

Durant el 2020 el Telèfon Verd ha rebut 9.786 trucades, una mitjana de 815 peticions mensuals, per recollir restes de vegetació, mobles i trastos vells. La majoria de les trucades han estat precisament per acordar dia i hora per tal que el servei passés a recollir aquests residus al domicili.

Més de la meitat de les trucades han servit per concertar la retirada de mobles voluminosos i trastos vells, mentre que un terç ha estat per sol·licitar que el servei s’endugués restes de poda del jardí. El servei que ofereix el Telèfon Verd té com a objectiu facilitar el reciclatge d’aquests residus voluminosos i alhora evitar que els veïns els llencin al contenidor, amb la conseqüent imatge de brutícia i deixadesa.

La recollida dels mobles funciona les nits de dilluns, dimecres i divendres, sempre que s’hagi acordat la recollida de forma prèvia i només cal deixar els trastos a la vorera a prop de casa. Pel que fa a la recollida de vegetació, s’efectua diferents dies a la setmana segons el barri o la urbanització. També cal comunicar-ho prèviament a través del Telèfon Verd i respectar el calendari de recollida establert.

El mes que el servei va registrar menys trucades va ser durant l’abril, coincidint amb l’inici de l’estat d’alarma i el confinament domiciliari. Així, en total, el servei ha disminuït el nombre de trucades en un 10% respecte a l’any anterior.

Canvi en el número del telèfon

A partir d’ara, el servei centralitza tota l’atenció a través del telèfon 900 130 130 amb independència de si es truca des d’un telèfon fix o mòbil. L’atenció telefònica està oberta de dilluns a divendres de 8 h a 20 h, però també es pot deixar un missatge al contestador fora d’aquest horari.