La propietat de les antigues piscines Castellnou enderroca tot el recinte

escolarització
L’Oficina d’Escolarització donarà suport a les famílies amb dificultats per fer la preinscripció en línia
2 de marzo de 2022
Detingut un home per cometre 13 robatoris a l’interior de vehicles
3 de marzo de 2022

La propietat de les antigues piscines Castellnou enderroca tot el recinte

Marta Cabrera

Les antigues piscines de Castellnou tenen els dies comptats. Concretament, el que triguin les màquines i els operaris en enderrocar tot el complex esportiu i restablir els 17.000 m2 del solar en un terreny similar al que hi havia originàriament, abans de la construcció. 

Així ho ha confirmat el propietari de la finca, Manuel Losada, que ha explicat que s’està duent a terme un projecte per restablir l’aparença original: “Estem fent un reompliment de terres per intentar mantenir els nivells de l’antiga muntanya i deixar plana la zona més elevada per si en un futur s’ha de fer una zona esportiva”. Tal i com està el Pla General d’Ordenació (PGO), que data dels anys 80, aquesta parcel·la té la qualificació de sòl reservat per a equipament esportiu, fet que ara mateix limita molt la transformació d’aquesta zona. 

Segons ha explicat el propietari, aquesta actuació s’ha fet en coordinació amb l’Ajuntament, a qui li interessava que la zona deixés de ser un punt de conflicte amb els veïns: “La gent saltava a l’interior del recinte i era un punt negre, per això enderroquem les piscines. És un projecte privat, però s’ha fet després de mantenir diverses reunions amb l’Ajuntament, que ha donat el vistiplau”. Segons fonts municipals, hi havia problemes de seguretat a la zona que obligaven el propietari a fer aquestes actuacions.

Les obres duraran encara unes setmanes, però quan acabin ja no quedarà rastre de la gran superfície que durant els anys 60 va portar a Rubí moltes famílies, que van trobar en les piscines Castellnou un recinte lúdic perfecte per passar l’estiu. Tampoc quedarà rastre del paisatge urbà i decadent que ha estat escenari de nombrosos videoclips i anuncis que s’hi han rodat durant la darrera dècada. Marques com Nike o artistes com Coldplay han immortalitzat un espai que aviat serà història, sepultat sota tones de terra. A partir d’aquí, el futur del terreny, que continua a la venda, continua sent una incògnita.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES