La rehabilitació de la nau de Ferrocarrils a Rubí rep el Premi Bonaplata de patrimoni

Vals de compra i sortejos, les campanyes comercials del Nadal
10 de diciembre de 2021
Nadal al CRAC: Xerrades, activitats infantils, quintos, concerts i espectacles
10 de diciembre de 2021

La rehabilitació de la nau de Ferrocarrils a Rubí rep el Premi Bonaplata de patrimoni

Foto 1

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha rebut el Premi Bonaplata per la valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic 2021, que atorga l’Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya. El guardó és per la rehabilitació de la Nau Museu de Material Històric ubicada al Centre Operatiu de Rubí (COR). De fet, el mateix centre ja va guanyar el premi el 1996 per la dignificació i modernització de les infraestructures ferroviàries del país. 

La intervenció que s’ha fet al Centre Operatiu és un l’ampliació a gran escala de la nau de tallers i l’edifici principal del COR amb tres grans objectius: cobrir l’antiga via de proves dinàmiques per a emmagatzematge de diverses unitats històriques mòbils, crear una nova façana i imatge cap al carrer d’accés al Centre Operatiu de Rubí, aportant una major qualitat ambiental als habitatges propers al centre, i actuar com a expositor de les unitats històriques i com a centre d’interpretació. 

La Nau Museu de Material Història d’FGC no només dona aixopluc a les unitats mòbils emmagatzemades, sinó que ara també les dignifica amb un espai on difondre-les a la ciutadania. Aquesta exposició permet entendre quina ha estat l’evolució del material ferroviari català i la seva institució. 

El premi el va recollir la presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, juntament amb l’arquitecte del projecte, Aureli Mora, de l’estudi Amoo Studios SCP.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES