La Sala Neus Català inicia una nova etapa i s’obre a entitats i ciutadania

Imagen noticia
Oncolliga Rubí se suma a la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama amb un taller de teixir cors
19 de octubre de 2018
Imagen noticia
Víctor Baladoch guanya el primer premi Screen de La Nuu
23 de octubre de 2018

La Sala Neus Català inicia una nova etapa i s’obre a entitats i ciutadania

Imagen noticia

La Sala Neus Català va néixer fa uns anys com un espai dins del local d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) per a entitats i ciutadania en general. Ara, la sala inicia una nova etapa, ja que es constitueix com a entitat i és tot el local el que queda obert a ciutadans i entitats.

Andrea de Pablos, membre d’ICV Rubí, ha presentat aquesta nova entitat Sala Neus Català. Segons De Pablos, la formació política paga el local a través de l’assignació del grup municipal i així ho continuarà fent. «És la forma de revertir aquests diners públics en un servei cap a la ciutadania de Rubí», ha afirmat. A partir d’ara, a través d’un conveni de col·laboració amb la Sala Neus Català, aquesta nova entitat s’encarregarà de gestionar l’espai i l’agenda del local.

En aquesta primera etapa, la Sala Neus Català estarà integrada per tres entitats que són la Plataforma Afectats pel Bullying Alanmón, el Sindicat del Lloguer de Rubí i l’Associació Rubí Sociocultural i Integració (ARSI).

En nom d’AlanMón, Oriol Pastor va explicar que el nou projecte els permetrà donar a conèixer més la seva feina. La plataforma treballa per a la prevenció i intervenció en casos d’assetjament escolar amb l’objectiu de portar la seva feina a escoles i instituts de Rubí així com per sensibilitzar la població sobre aquesta problemàtica.

Per la seva part, Carlos Águila, membre del Sindicat del Lloguer de Rubí, va assenyalar que com a sindicat tenien dificultats per trobar un espai municipal on fer les seves reunions i establir un punt de referència per a la ciutadania, però que la Sala Neus Català serà el seu punt de trobada, ja que allà es reuniran tots els dilluns a les 19.15 hores.

Finalment, Said El Jaoujat, membre de l\’ARSI, va destacar que per la seva associació aquesta és una nova oportunitat per poder seguir fent xarxa en la seva tasca de treballar en un Rubí integrat amb la comunitat catalano-àrab.

La Sala Neus Català, segons els seus impulsors, «és un projecte que volem que creixi i que incorpori amb el temps més entitats i persones». El primer acte que se celebrarà al nou espai serà aquest dimecres 24 d\’octubre, a les 19 hores, amb la presentació de la darrera novel·la de Gemma Lienas, ‘El fil invisible’.