L’escriptora Gracia Pérez presenta ‘El tapiz de un tiempo’ en un emotiu acte a la Biblioteca

Imagen noticia
Oncolliga Rubí se suma a la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama amb un taller de teixir cors
19 de octubre de 2018
Imagen noticia
Víctor Baladoch guanya el primer premi Screen de La Nuu
23 de octubre de 2018

L’escriptora Gracia Pérez presenta ‘El tapiz de un tiempo’ en un emotiu acte a la Biblioteca

Imagen noticia

La Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí va acollir dissabte al matí la presentació de la nova novel·la de Gracia Pérez: ‘El tapiz de un tiempo’. L’auditori es va omplir per assistir a la presentació de la nova història de l’escriptora rubinenca, que compta amb un públic molt fidel que esperava amb moltes ganes la cinquena obra de Pérez.

La presentació va comptar amb la participació d’Eduard Puigventós, historiador rubinenc, qui va oferir una breu introducció històrica de la novel·la, que se situa en la Setmana Tràgica de Barcelona i els Processos de Montjuïc.

‘El tapiz de un tiempo’ és una obra ambientada a mitjans del segle XX que es construeix a partir de dues trames entrellaçades: la història d’una jove humil de Teixent que comença a dedicar-se a l’ofici de trementinaire, recol·lectant herbes i elaborant remeis, i que recorre muntanyes i valls amb els seus remeis per guarir animals i persones; i la història del procés sindicalista i obrer, en una Barcelona cremada i envoltada de fum.

«Jo mai escric sobre un lloc on no he estat. Jo el que escric he de trepitjar-ho, he d’olorar-ho» va explicar Pèrez, que pretén ser fidel a la documentació històrica i que espera que aquesta nova història tingui una bona acceptació per part dels seus lectors. L’autora considera que és una novel·la molt ben treballada, representativa d’un col·lectiu de dones valentes i injustament oblidades.

La presentació va comptar amb l’actuació de la cantautora local Yaiza, la pintora del quadre que l’autora ha usat com a il·lustració de la portada de la novel·la i la col·laboració de 747 viatges.

Gracia Pérez inspira confiança i provoca admiració. Emocionada, una de les presents va tancar l’acte: «És un vici llegir-te», paraules que van arrencar una llarga ovació. L’autora va agrair als lectors la seva assistència amb la confecció d’unes bosses amb la il·lustració de la novel·la.

‘El tapiz de un tiempo’ es pot adquirir en qualsevol llibreria local i també per internet per 20 euros.