La Taula de la Diversitat es reuneix de forma telemàtica per fer balanç del 2020

no woman no fest
La SoniK organitza una desena d’activitats amb el Festival No Woman No Fest
2 de març de 2021
esbart manresà
Espectacle de dansa a La Sala per commemorar el Dia de la Dona
3 de març de 2021

La Taula de la Diversitat es reuneix de forma telemàtica per fer balanç del 2020

La Taula de la Diversitat Funcional de Rubí es va reunir dilluns en la primera trobada del 2021. La reunió, que es va fer per videoconferència, va comptar amb la participació d’una trentena de persones participants entre membres d’entitats, professionals de serveis que treballen en aquest àmbit i representants de l’Ajuntament.

Entre altres qüestions, es van repassar les accions realitzades durant el 2020, destacant el seguiment que s’ha fet de la pandèmia a través d’iniciatives com el programa d’acompanyament per a menors de 21 anys i persones adultes amb poc suport familiar. Durant la crisi sanitària, s’han repartit màscares facials i material de protecció i s’han habilitat línies de subvenció per continuar fent les activitats previstes, entre altres accions. També s’ha habilitat una nova pàgina web amb informació útil sobre diversitat funcional.

D’altra banda, pel que fa a les actuacions recollides en el Pla d’atenció a les persones amb discapacitat, s’ha renovat el programa SIOAS, s’ha impulsat el projecte Singulars i s’han incorporat més persones a Font del Ferro. També s’ha destacat la feina realitzada en habitatge i el foment de l’autonomia i el procés d’elaboració del Pla d’accessibilitat, etc. “Els bons resultats que hem obtingut són fruit, sens dubte, de la feina transversal entre administració, serveis externs i teixit associatiu”, ha explicat durant la videoconferència la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer.

La Taula de la Diversitat també ha centrat el focus en els reptes de futur: la incorporació d’accions formatives sobre diversitat funcional adreçades a treballadors municipals, però també a la ciutadania en general, la definició d’un nou projecte d’habitatge compartit o l’estudi de noves millores en matèria d’accessibilitat, entre altres.

Deixa un comentari