L’Agència Catalana de l’Aigua inverteix 7 milions d’euros per ampliar la depuradora de Rubí

mossos
Ingressa a presó un home per estrebades de cadenes de coll a Rubí
29 de març de 2021
color week
Rubí ha acollit activitats de tot tipus per celebrar la primera edició de la Color Week
29 de març de 2021

L’Agència Catalana de l’Aigua inverteix 7 milions d’euros per ampliar la depuradora de Rubí

Les obres per ampliar i millorar la depuradora de Rubí, ubicada al Papiol, ja han començat. Els treballs, amb una inversió de 7,1 milions d’euros, tindran una durada de 16 mesos i mig i els ha adjudicat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a Ferrovial Agroman-Cadagua.

Les actuacions incrementaran en un 50% la capacitat de la planta i consistiran, principalment, en la construcció d’una tercera línia de tractament biològic, consistent en un nou reactor i un decantador, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aigua tractada. Així, la depuradora disposarà de tres línies de tractament que treballaran en paral·lel. El director de l’ACA, el rubinenc Lluís Ridao, va explicar durant una visita a les obres que “els treballs permetran tractar i depurar les noves aportacions, a més d’aconseguir una aigua de millor qualitat per al medi i garantir altres usos com el reg”. A la visita, també hi va assistir el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano, que va destacar que la nova infraestructura “permetrà la reducció del consum energètic i la millora substancial de la qualitat de l’aigua de sortida de la planta, al mateix temps que reduirà la producció de gasos d’efecte hivernacle al preveure un futur ús del biogàs produït”.

L’ampliació de la depuradora està inclosa en la planificació hidrològica vigent (2016-2021) i servirà per millorar tant la capacitat de la planta, adaptant-se a les necessitats actuals i futures, com la qualitat de l’aigua tractada, contribuint a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat. Les obres es duran a terme en la mateixa parcel·la on s’ubica l’actual depuradora, garantint en tot moment el correcte tractament de les aigües residuals.

Torrent de Can Serra

D’altra banda, durant la visita d’obres, que va tenir lloc la setmana passada, el director de l’ACA i el regidor van visitar les actuacions que l’agència ha fet al torrent de Can Serra, arran dels efectes provocats pel temporal Glòria, que van comportar la caiguda de més de 150 arbres. Els treballs han consistit en la retirada dels arbres caiguts, l’eliminació selectiva de vegetació, la millora de l’accessibilitat a l’interior de la Riera i el muntatge i col·locació de tanques de fusta amb peus de formigó en els accessos al torrent. L’Ajuntament de Rubí, per la seva banda, va plantar 322 exemplars, entre arbres i arbustives, en una primera acció de regeneració, que està previst completar a la tardor.

Aquesta és una de les sis actuacions que l’ACA ha fet a Rubí arran del temporal, amb una inversió global superior als 61.000 euros. La resta dels treballs s’han fet als torrents de Sant Muç, Xercavins, Tallafigueres i l’Oriol.

Deixa un comentari