Rubí ha acollit activitats de tot tipus per celebrar la primera edició de la Color Week

depuradora
L’Agència Catalana de l’Aigua inverteix 7 milions d’euros per ampliar la depuradora de Rubí
29 de març de 2021
olímpic moha
L’Olímpic arrenca la competició amb victòria davant del Fonsanta Fatjó
29 de març de 2021

Rubí ha acollit activitats de tot tipus per celebrar la primera edició de la Color Week

Joves pintant un mural a l’escola Maria Montessori. / Localpres-Ajuntament

Ha finalitzat la primera edició de la Color Week, la setmana del color impulsada per l’Ajuntament de Rubí dins del seu projecte Color, una iniciativa que busca reivindicar les singularitats de Rubí i fer-ne partícip a tota la ciutadania. Per això, durant els darrers vuit dies han estat moltes les activitats que s’han dut a terme i molt variades: conferències, concerts, representacions teatrals, visites guiades, formacions o intervencions artístiques a l’espai urbà.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha destacat que, tot i les limitacions de la pandèmia, la primera edició de la setmana del color ha servit per fer extensiva a tota la població “la filosofia que hi ha darrere el projecte Color, una feina transversal i compartida que reivindica la identitat rubinenca i els seus trets diferencials”. De fet, el concepte colors al voltant del qual es basteix el projecte pretén anar molt més enllà de l’arc cromàtic per centrar-se en la diversitat i la innovació.

Un dels grans eixos de la Color Week ha estat la divulgació, amb diverses conferències a través de les quals s’ha parlat de les tendències de color en el disseny i l’arquitectura, però també del còmic i la memòria històrica, de la fotografia i les emocions. D’altra banda, coincidint amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, es va fer l’acció Trencant murs, per sensibilitzar la ciutadania sobre els prejudicis que pateixen les persones migrants. També es va organitzar un cinefòrum sobre la visibilització de les persones trans.

Art urbà

Un dels eixos més importants de la setmana dedicada al color ha estat la transformació del paisatge amb art urbà. S’ha fet la iniciativa Animal Art, en la qual diversos infants han pintat un dels murs de la plaça de la Nova Estació amb dibuixos d’animals realitzats per l’alumnat de tres escoles de la ciutat. L’Escola d’Art i Disseny també ha intervingut a la zona de pas entre l’edifici de l’Escardívol i el solar de Correus, pintant els hexàgons característics del projecte Color de l’Ajuntament. També l’institut Duc de Montblanc ha creat un mural a l’escola Montessori.

Infants, participant en una activitat a la plaça Nova Estació. / Localpres-Ajuntament

A més, el grafiter rubinenc Urih ha creat el mural Les aventures de Pinotxo en una de les parets en un edifici de Les Torres, mentre que joves rubinencs han impulsat l’acció comunitària La nostra identitat, amb un taller artístic al barri del Pinar que va consistir en pintar els bancs situats davant del centre cívic del barri.

La Color Week també ha servit perquè Rubí torni a acollir concerts en directe a l’aire lliure, amb les destacades actuacions de Sr. Chen i Linotip o el concert de l’Escola de Música Pere Burés.

Concert de Sr. Chen dins de la Color Week. / Localpres-Ajuntament

Deixa un comentari