L’Ajuntament desallotjarà a partir de març els horts il·legals i les barraques del Castell

Desarticulat un grup criminal que feia atracaments amb arma blanca a Rubí i Sant Cugat
11 de febrero de 2022
El centre d’emergència residencial ubicat a la Zona Nord podria estar a punt a finals d’any
11 de febrero de 2022

L’Ajuntament desallotjarà a partir de març els horts il·legals i les barraques del Castell

Redacció

L’Ajuntament de Rubí ha rebut l’autorització judicial per procedir a l’enderrocament i neteja de totes les instal·lacions que estan ubicades a les dues parcel·les que hi ha al Castell i que actualment estan ocupades per horts il·legals, magatzems i barraques. Segons ha avançat Ràdio Rubí, el desallotjament es durà a terme a partir del 6 de març i anirà a càrrec de l’empresa Extrayse, que ha guanyat la licitació per un contracte de 200.000 euros. 

El consistori ha confirmat que procedirà a desallotjar tota la zona per qüestions de seguretat, especialment per evitar el risc d’incendi en algunes d’aquestes construccions. En els 80.000 m2 ocupats per una vuitantena de barraques hi ha principalment horts il·legals i magatzems, a més d’alguns animals de granja, però també hi ha persones que hi malviuen. L’administració local no sap exactament quantes persones hi ha en aquesta situació, però creu que majoritàriament l’ús que es fa dels terrenys és recreatiu. 

Davant la situació de desallotjament imminent, l’Ajuntament ha penjat cartells a la zona informant de la situació i demanant als ocupants que retirin totes les seves pertinences. De forma paral·lela, ha habilitat un telèfon d’atenció permanent i obrirà una oficina d’informació per resoldre els dubtes i valorar cadascuna de les casuístiques. També està previst habilitar un espai per guardar de forma temporal les pertinences de les persones afectades que no les hagin pogut recollir.

Cobertura social a les persones sense llar

Pel que fa a l’atenció de les persones que estan vivint en barraques, el consistori afirma que durant els darrers mesos ha estat treballant per detectar casos i millorar la seva situació. En alguns casos això s’ha pogut aconseguir, per exemple en el cas del Hamid, que va ser reallotjat en una habitació d’un pis amb altres persones vulnerables. En altres casos, els Serveis Socials s’han trobat amb una realitat complexa, dinàmica i sovint de difícil intervenció, ja que algunes d’aquestes persones han defugit la visita dels treballadors socials i no s’ha pogut establir una diagnosi clara de la seva situació. 

Per les persones que encara viuen a la zona, l’Ajuntament ha habilitat un protocol per tal que siguin ateses amb caràcter prioritari pel servei de primera acollida. Des del servei es farà una valoració per saber quins són els factors de risc i els factors de protecció. L’Ajuntament es compromet, si cal, a activar recursos vinculats a l’emergència habitacional i, també, si és possible, a donar suport econòmic per fer front a la despesa.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES