L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous

Imagen noticia
L’Ajuntament reforça la desinfecció de les zones d’esbarjo per a gossos
24 de noviembre de 2020
Imagen noticia
L’Ajuntament reparteix 6.500 clakis per recollir oli usat a les escoles
26 de noviembre de 2020

L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous

Imagen noticia

L\’Ajuntament ha iniciat els treballs de retirada dels tancaments de parcel·les, horts il·legals i altres construccions diverses de l\’entorn natural del torrent dels Alous. Les ocupacions de terreny es trobaven en una zona de domini públic hidràulic i a la zona de servitud del curs fluvial.

Les diverses construccions precàries disposades en aquest espai, molt freqüentat per la ciutadania per anar a passejar suposaven un perill pels seus ocupants. En cas de fortes pluges, el cabal d\’aigua podia provocar l\’arrossegament de tots aquests materials i, per tant, l\’obstrucció de la llera provocant inundacions importants.

A banda del risc d\’inundació, aquests horts i barraques il·legals representaven una amenaça per la preservació natural de la zona, ja que afectaven considerablement a zones de reproducció de l\’arbrat, de creixement de vegetació de ribera i, en molts casos, podien suposar la tala d\’arbres i rebrots. Així mateix, l\’acumulació de materials diversos per realitzar aquests tancats, com ara fustes o plàstics, podien provocar incendis amb facilitat.

L\’Ajuntament de Rubí manté converses amb Sant Cugat per tal que la ciutat veïna procedeixi a la retirada d\’horts il·legals a la zona de l\’estany dels Alous i a la banda del torrent que es troba al seu terme municipal. En el cas de Rubí, ja s\’han retirat totes les construccions i ara s\’estan fent tasques de neteja i condicionament de la zona. A més, es realitzarà una restauració vegetal amb la voluntat que aquest espai no es torni a ocupar i recuperi el seu valor natural.

Horts municipals
La ciutat disposa d\’un equipament d\’horts municipals a Cova Solera perquè la ciutadania pugui cultivar a les diferents parcel·les de la instal·lació. Les persones que hi estiguin interessades han de presentar una instància a l\’Oficina d\’Atenció a la Ciutadania, ubicada al carrer de Narcís Menard, 13-17, per tal de ser informades quan s\’obri una nova convocatòria per a l\’atorgament d\’una autorització per a poder utilitzar una de les parcel·les dels horts municipals per a l\’autoconsum.

Actualment, el consistori està planificant l\’ampliació del projecte a altres indrets del municipi i ha elaborat una proposta de reglament d\’usos per a aquest tipus d\’equipaments. Justament aquests dies, fins al 10 de desembre, els rubinencs poden formular les seves propostes a l\’esborrany del nou reglament.