L’Ajuntament distribueix més de 300 targetes moneder per ajudar famílies vulnerables

Duatló Cerdanyola
El CN Rubí queda 37è en el Duatló de Carretera de Cerdanyola
5 de abril de 2022
atropellament
El presumpte autor de l’atropellament mortal té antecedents penals i ingressa a presó
6 de abril de 2022

L’Ajuntament distribueix més de 300 targetes moneder per ajudar famílies vulnerables

Redacció

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí van distribuir 339 targetes moneder per a alimentació bàsica el 2021. Un total de 1.067 persones en situació de vulnerabilitat es van beneficiar d’aquesta modalitat d’ajuda, que es gestiona a través de l’organització Creu Roja.

El projecte municipal de suport a l’alimentació infantil i familiar busca normalitzar els circuits d’accés a bens de primera necessitat. A través del sistema de targetes moneder, les persones beneficiàries poden aconseguir els aliments que requereixen en establiments de proximitat, sense necessitat d’acudir a espais benèfics. Com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer, “això ajuda a evitar la seva estigmatització, alhora que els fa sentir millor perquè es fan plenament responsables de la seva economia domèstica”.

Les targetes moneder són nominatives i es carreguen amb un import predefinit, en funció de les persones que integren la unitat de convivència. Amb elles es poden adquirir tot un seguit de productes bàsics, com ara aliments frescos, segons les necessitats de cada família i durant un període màxim de tres mesos.

El 2021, es van fer 1.537 recàrregues a les 339 targetes concedides. L’import mitjà per família va ser de 600 euros. El projecte va suposar una despesa anual de 173.070 euros, dels quals 110.310 euros van ser aportats per l’Ajuntament.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES